Депутати Черкаської облради поскаржилися в НАБУ на Держгеокадастр

20.10.2016
До НАБУ пішла петиція від Черкаської обласної ради. Депутати більшістю голосів підтримали звернення свого колеги Сергія Воронова до Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити Головне управління Держгеокадастру в Черкаській області на предмет корупційної діяльності.
 
За словами депутата-«свободівця» Сергія Воронова, йдеться про так звані «крадіжки землі» — це коли мешканці інших областей та регіонів без погодження з місцевими радами масово отримали земельні ділянки в районах і тут же передали їх великим сільгоспвиробникам.
 
«Лише в Кам’янському районі за такою схемою було роздано до 1 тис. га землі людям, які не мають жодного стосунку до міст чи сіл району. Натомість їх мешканці роками не можуть відстояти своє законне право на земельну ділянку, — наголошує Сергій Воронов.
 
І додає: — Тому громада має побоювання, що Головне управління Держгеокадастру Черкащини може працювати на великий бізнес, ігноруючи при цьому простих українців, селян-трудівників». У зв’язку з цим «свободівець» у своєму зверненні просить Антикорупційне бюро перевірити «земельників» на предмет корупційної складової і розпочати розслідування за даним фактом. 
 
Подати таке звернення, пояснює Сергій Воронов, він вирішив після того, як до нього звернулися працівники соціальної сфери села Тимошівка. Вони ще в листопаді 2015 року подали заяви та відповідні документи в обласне управління Держгеокадастру з проханням про виділення їм землі, але натомість одержують звідти тільки одні відмови та листи-відписки.
 
До речі, «Україна молода» не так давно розповідала про такий самий скандал у Смілянському районі. Тоді жителі села Ташлик навіть пікетували офіс обласного управління Держгеокадастру, обурюючись, що 170 га поля в їхньому селі було роздано учасникам АТО з різних районів області і відмовлено жителям цього села.