Наче перший тролейбус

12.10.2016
На місці замуленого озера, що поблизу кінцевої зупинки громадського транспорту мікрорайону «Тяжилів» у Вінниці, тривають роботи із завершення проекту «Родинне озеро». Вже очистили водойму, облаштували дитячий i спортивний майданчики. Встановили унікальну дизайнерську огорожу, велопарковку, лавки та урни. Також проклали нову пішохідну доріжку.
«Родинне озеро» — це соціальний проект, який переміг у конкурсі «Бюджету громадських ініціатив» і отримав фінансову підтримку з міського бюджету. На реалізацію ідеї виділили 947 тисяч гривень. Автор цього задуму — депутат тамтешнього округу Володимир Онофрійчук.
«У мікрорайоні «Тяжилів» не було місця для цікавого й корисного дозвілля, тому виникла ідея його створити. Наше озеро стане ще однією родзинкою Вінниці. Сюди вже спеціально приїжджають, щоб сфотографуватися на тлі унікального дизайнерського паркану», — розповідає Володимир Онофрійчук. За його словами, вже виконано понад 80% від запланованого. Закінчують облаштовувати освітлення, систему відеонагляду, займаються благоустроєм пляжної зони та пірсу для рибалок. Ще мають встановити додаткові гойдалки та інклюзивну пісочницю для дітей iз фізичними обмеженнями, хочуть облаштувати зону wi-fi. 
«Це дуже важливо для нашого мікрорайону, бо він один із найвіддаленіших у місті, — каже місцева жителька 76-річна Юзефа Січкоріз. — Оновлення нашого озера за значущiстю можу порівняти тільки з моментом, коли до нас пустили перший тролейбус».
Кілька несподіванок організатори проекту тримають у таємниці. Кажуть, що про них стане відомо під час урочистого відкриття оновленої водойми. Завершити всі ремонтні роботи планують до 24 жовтня.