Ляшко: Змовчати приниження нації — злочин

13.07.2016
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко разом із колегою по фракції, народним депутатом Віктором Вовком зареєстрували у парламенті проект Постанови про заяву ВР у зв’язку з намірами Сенату і Сейму Республіки Польща односторонньо переглянути українсько-польські домовленності щодо оцінки трагічних подій на Волині. Про це на своїй сторінці у  Facebook заявив заступник лідера Радикальної партії Андрій Лозовий.
 
У заяві депутати пропонують Верховній Раді рішуче засудити «односторонні дії Сенату та Сейму Республіки Польща, спрямовані на перегляд позитивних результатів співпраці, які були досягнуті під час конструктивного українсько-польського діалогу за останні десятиліття», посилаючись на те, що Україна та Республіка Польща вже дали спільну об’єктивну оцінку історичним подіям, зокрема на Волині, у погоджених обома сторонами документах.
 
Також у проекті заяви нагадується, що Сейм Республіки Польща проігнорував пропозицію Верховної Ради України спільно вшанувати жертв Волинських подій шляхом ухвалення спільної заяви, проект якої був заздалегідь переданий польським парламентаріям та залишився без будь-якої реакції.
 
Депутати пропонують звернутися до польських колег із наполегливим проханням «припинити політизацію трагічних сторінок спільної українсько-польської історії та зосередити зусилля на конструктивній побудові взаємин між Україною та Республікою Польща для зміцнення партнерства в демократичній Європі на підставі європейських цінностей».