Не вгадав

06.07.2016
Після шаленого успіху восьминога Пауля, який протягом чемпіонату Європи-2008 і чемпіонату світу-2010 правильно вгадав переможців 11 з 13 матчів за участю збірної Німеччини, мати на чемпіонат свого екзотичного «оракула» стало справою честі для багатьох. Утім, не кожна тварина має талант.
 
Днями у лейпцизького зоопарку «відсторонили від роботи» коалу-оракула Обі-Обі, котрий давав прогнози на матчі Євро-2016, оскільки тварина не вгадала жодного результату матчу за участю німецької збірної.
 
Обі-Обі пророкував результати поєдинків чемпіонату Європи з футболу за допомогою двох склянок, у яких клали гілки евкаліптового дерева. Перемогу повинна була здобути та збірна, чий прапор перебував на склянці, з якого коала діставав гілку. Втім йому не вдалося повторити успіх знаного футбольного провидця.
 
Якби Обі-Обі був мудрішим і хоч трохи цікавився футболом, то міг би просто керуватися давно відомою приказкою, що грають у футбол усі, а виграють німці, і стабільно надавати перевагу евкаліпту під німецьким триколором. Однак, коала не відзначився патріотизмом — і поплатився.
 
Узагалі, цьогорічне Євро подарувало багато несподіванок, які не зуміли передбачити і найдосвідченіші букмекери, і футбольні експерти — чого лише варта перемога збірної Ісландії над збірною Англії.