Друга після Єви: Меркель ушосте стала найвпливовішою жінкою світу

08.06.2016
Друга після Єви: Меркель ушосте стала найвпливовішою жінкою світу

Ангела — №1.

Американський часопис «Форбс» оприлюднив свій традиційний щорічний рейтинг 100 найвпливовіших жінок світу. 61-річна канцлер Німеччини Ангела Меркель ушосте поспіль стала найвпливовішою жінкою світу за його версією.
 
Друге місце посіла Хілларі Клінтон, яка вже практично виборола собі право бути кандидатом у президенти від Демократичної партії на цьогорічних президентських виборах у США. На третьому місці економіст і керівник Федеральної резервної системи США Джанетт Єллен.
 
Дружина Білла Гейтса і підприємець Мелінда Гейтс посіла четверту сходинку рейтингу. П’яте місце за гендиректором автомобільної корпорації «Дженерал Моторс» Мері Барра. Відразу ж за нею на шостій сходинці — очільниця МВФ Крістін Лагард.
 
На 13-му місці — перша леді США Мішель Обама, а Верховний представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні займає 19-ту позицію. Відому телеведучу Опру Уїнфрі журнал «Форбс» розмістив на 21-й позиції, а королеву Великої Британії Єлизавету ІІ — на 29-й. Саманта Пауер, посол США в ООН, отримала 41-ше місце у рейтингу най­впливовіших жінок світу. Президент Литви Даля Грібаускайте займає 72-гу позицію.
 
У списку найвпливовіших жінок світу домінують американки — 51 позиція. За ними зі значним відставанням китаянки — дев’ятеро. Загалом у списку репрезентовані представниці 29 країн світу. Українок серед них немає. Наймолодшою у рейтингу є 41-річна директриса інтернет-компанії Yahoo! Марісса Мейер, а найстаршою — 90-річна британська королева Єлизавета ІІ.