НОВИНИ ПЛЮС

08.06.2016

Президент Німеччини 

не претендує на другий термін
Президент Німеччини Йоахім Ґаук неочікувано оголосив, що не залишатиметься при владі на свій другий п‘ятирічний термін. Своє рішення 76-річний Ґаук пояснив похилим віком. Президентська посада у ФРН має радше представницькі функції, однак такий крок Ґаука може створити проблеми для Анґели Меркель, адже її урядова коаліція, якій і без того бракує єдності, ризикує ще більше розділитися щодо питання про наступника президента. Поточний мандат Йоахіма Ґаука спливає у березні наступного року, менш ніж за півроку до загальних виборів. Президента у Німеччині обирають не прямим голосуванням народу, а у парламенті. Серед можливих претендентів називають міністра фінансів Вольфґанґа Шойбле та міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмайєра.

Єврокомісія запропонує країнам Африки нове партнерство для подолання кризи біженців

Семи країнам Африки та двом — Близького Сходу Єврокомісія хоче запропонувати «всеосяжне і стале партнерство». Його основна мета — подолання кризи біженців. Єврокомісія має намір запропонувати нове партнерство  Лівії, Тунісу, Малі, Сенегалу, Нігеру, Нігерії та Ефіопії, Йорданії та Лівану. Про це єврокомісар iз питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос заявив в інтерв’ю німецькій газеті «Ді Вельт».

Австрія фіксує наплив сумнівних грошей з України

В Австрії зафіксовано рекордну кількість заяв про підозру у відмиванні грошей, які стосуються громадян України. Про це «Німецькій хвилі» повідомили у Федеральному відомстві кримінальної поліції країни, посилаючись на щойно підбиті підсумки 2015 року. Впродовж минулого року австрійські банки заявили правоохоронним органам про імовірне відмивання грошей 197 українцями. Таким чином, кількість українців, на рахунках яких зафіксували підозрілі фінансові транзакції, зросла майже у чотири рази. 2013 року у відмиванні грошей фінансові установи запідозрили 41 українця. 

Троє українців загинули внаслідок ДТП у Люблiні

Водiй автомобіля Fiat Doblo з українськими номерами, який їхав у напрямку Варшави, врізався у відбійник. Ймовірно, він втратив керування через пошкоджену покришку. Пізніше в нього вдарився інший атвомобіль. Унаслідок ДТП загинуло троє людей з українського автомобіля, одна з них — дiвчина-пiдлiток. Ще три особи перевезено до лікарні, одну — в критичному стані. Трагедія сталася в неділю перед 23:00 місцевого часу на кільцевій дорозі Любліна, повідомляє сайт Польського радіо. Постраждало також двоє людей iз машини, що не встигла загальмувати і врізалася в розбитий Fiat Doblo. Обидва водії були тверезими.