Парк радянського періоду

31.05.2016
Оригінально відзначили День прикордонника кримські ветерани. У селищі Леніно за ініціативою і на кошти активістів та ветеранів-прикордонників було відкрито оригінальний пам’ятник. Монумент складається із двох частин: червоно-зеленого прикордонного стовпа із гербом СРСР і невеличкої стели, на якій зображено контури СРСР у тих межах, які існували до 1991 року.  Експозицію завершує промовистий напис: «Кордон СРСР священний та недоторканний».
Соцмережі одразу ж відгукнулися на появу цього екстравагантного пам’ятника іронічними коментарями. «Секта «свідків Радянського Союзу» для своїх шанувальників і послідовників чергову ікону встановила», «Ці урюки вважають, що СРСР їх обезсмертить. Не тут то було», «В Леніно кордон СРСР провели?)», — це лише частина «народної творчості».
Утім дивуватися тут не варто. Ще до анексії Криму селищний голова Леніно пропонував усі пам’ятники «вождю світового пролетаріату», які в часи Майдану масово валилися зі своїх п’єдесталів, а також інші артефакти радянського періоду звозити до них, щоб створити своєрідний заповідник радянського періоду. І хоча нещодавно в рамках Закону про декомунізацію Верховна Рада України повернула Леніно історичну кримськотатарську назву Єди-Кую, очевидно, що його жителям поки що закон не писаний. Як сказала б Вєрка Сердючка, «масовий психоз триває».