«Абсолютна» підготовка

31.05.2016
«Абсолютна» підготовка

Олег Верняєв здобув «золото» ЧЄ-2016 в опорному стрибку. (Фото з сайта ueg.org.)

На відміну від жіночої спортивної гімнастики, де Україна змушена пасти задніх, успіхи наших гімнастів перед Іграми в Ріо-де-Жанейро вселяють оптимізм. 
Традиційно високими здобутками радує своїх уболівальників та особистого тренера лідер чоловічої збірної Олег Верняєв. На чемпіонаті Європи, який днями завершився в Берні, вихованець Геннадія Сартинського здобув дві нагороди.
На ЧЄ-2016 до Швейцарії Олег приїхав у статусі чемпіона Європи на брусах, а завершив його в якості найкращого виконавця опорного стрибка. Захистити ж титул на брусах Верняєву не дозволив росіянин Давид Белявський, залишивши українцеві «срібло».
Загалом лідер нашої збірної пробився до чотирьох із шести окремих фіналів, показавши, що активно готується до боротьби за абсолютну першість на майбутній Олімпіаді. Особливо показовим у цьому сенсі виглядає потрапляння Верняєва до вісімки найсильніших у змаганнях на поперечині. А якби не прикре падіння з підступного снаряда, результат 22-річного уродженця Донецька міг би бути значно кращим, ніж підсумкове сьоме місце.
Після появи в Кончі-Заспі нового сучасного килима суттєво додав Верняєв і у вільних вправах. Якщо на минулорічному чемпіонаті світу його виступ на цьому снаряді супрово­джувався грубою помилкою у вигляді заступу, то цього разу все обмежилося лише несуттєвими помарками, котрі забезпечили нашому гімнасту ще одне сьоме місце.
Відзначимо, що на цьогорічному ЧЄ гімнасти не боролися за абсолютну першість, натомість розіграли командні нагороди. Повторити бронзове досягнення попереднього ЧЄ нашим хлопцям не до­зволили господарі турніру, які відтіснили наших хлопців на четверту сходинку. Перемогу ж у цій дисципліні відсвяткували росіяни, на чолі з екс-українцем Миколою Куксенковим.