«Ще не вмерла ...» у Москві

31.05.2016
«Ще не вмерла ...» у Москві

Ольга Харлан (друга ліворуч) — переможниця «Московської шаблі»-2016. (Фото з сайта НОК.)

Медальна колекція 25-річної миколаївки Ольги Харлан настільки різноманітна й велика, що одразу й не зрозумієш, якої відзнаки не вистачає титулованій спортсменці «для повного щастя». За блиском командного «золота» пекінської Олімпіади, численних планетарних та континентальних медалей найвищої проби важко помітити, що широкому спектру її звитяг бракує індивідуальної олімпійської перемоги. Без сумніву, готуючись до своєї третьої за ліком Олімпіади, Ольга Харлан тримає на прицілі саме цей орієнтир.
«Московська шабля» — один із найбільш престижних і представницьких турнірів, який щороку проходить у столиці Росії. А його результати можна вважати непоганим індикатором поточного стану речей у жіночому фехтуванні на шаблях.
Так от, другий рік поспіль перемогу на цих змаганнях відсвяткувала саме Харлан. А на шляху до тріумфу Ольга «розібралася» з двома олімпійськими чемпіонками. У чвертьфіналі українка здолала золоту медалістку Лондона-2012, кореянку Кім Джи Єн (15:12), а в фіналі наша співвітчизниця виявилася сильнішою за переможницю афінських та пекінських Ігор — Маріель Загуніс (15:13).
А от найбільш очікуваного протистояння за участі лідера світового рейтингу шаблісток — росіянки Софії Великої та третього номера цього протоколу Харлан глядачам «Московської шаблі»-2016 побачити не судилося. На шляху Великої до головного поєдинку турніру в чвертьфіналі нездоланним бар’єром постала її співвітчизниця Юлія Гаврилова, яку в наступному раунді здолала саме наша співвітчизниця. Варто відзначити, що загалом на рахунку Харлан чотири тріумфи на «Московській шаблі».