Запорожець за Москва-рікою

17.02.2016

У неділю цього тижня стане відомо, хто ж поїде від України до Швеції на цьогорічне Євробачення. Претендентами після двох півфіналів національного пісенного конкурсу стали Джамала, Андрій Запорожець — SunSay, НеAнгели, Pur:Pur, The Hardkiss i Brunettes Shoot Blondes.

Патріотично налаштовані вболівальники, без сумніву, й далі підтримуватимуть сильний голос Джамали, яка співає пісню про трагедію депортації кримських татар «1944». Багато хто основним її конкурентом вважає Андрія Запорожця, що має сценічне ім’я SunSay, з піснею про кохання. Навколо нього за кілька днів у соцмережах розбурхали скандал.

Музиканта звинуватили в тому, що його конкурсна пісня була написана та представлена раніше, ніш дозволяють правила «Євробачення». На що піар-служба артиста відповіла: «Пісня була написана, звичайно, раніше, але офіційний реліз треку, як і йдеться у правилах «Євробачення», що композиція має з’явитися не раніше 1-го вересня, відбувся вчасно».

Ще Андрію Запорожцю приписали підтримку сепаратистів та згадали про концерти у Криму та Росії. SunSay у соцмережі нібито підписаний на паблік «Новороссия». На це звернув увагу Мирослав Олешко. За словами піар-менеджера SunSay Ксенії Шагової, і це обвинувачення не має підґрунтя: «Андрій не підтримує сепаратистів, боюся, що він не знає, на який паблік він підписаний. Імовірно, це паблік, який раніше називався інакше, Андрій на нього підписався, приміром, п’ять років тому. Я абсолютно впевнена, що Андрій — не активний користувач соцмереж... Так, напевно, людям-заздрісникам хотілося б, щоб Андрій підтримував сепаратистів. Але це не так».

У березні минулого року Андрій Запорожець у складі гурту «5nizza» виступав у Москві та Петербурзі. А в червні з колегою Сергієм Бабкіним давав інтерв’ю російському пропагандистському телеканалу, що викликало осуд на Батькіщині. Найближчим часом SunSay знову поїде до Росії з концертами. На його сайті висить афіша: заплановані виступи 4 березня у Пітері, а 5-го — у Москві.

Фінал цьогорічного «Євробачення» у Стокгольмі відбудеться 14 травня.