ХРОНІКА

27.11.2015

Баскетбол

Жінки. Відбірковий турнір на Євробаскет-2017. Група D. 2-й тур. Німеччина — Україна — 64:66 (19:23, 18:21, 16:13, 11:9; Грайнахер (10 + 8 підбирань) — Ягупова (22 + 7 підб.), Малашенко (19+7), Зарицька (14+ 7)), Люксембург — Сербія — 38:132.

Турнірне становище: Сербія, Україна — 2 перемоги/0 поразок, Німеччина, Люксембург — 0/2.

* * *

Чоловіки. Кубок Європи ФІБА. Група L. 5-й тур. «Хімік» (Южне, Україна) — «Ювентус Утена» (Литва) — 80:72 (22:18, 19:20, 20:20, 19:14; Фрезьєр (26), Шоу (12), Конєв (10) — Желеніс (15)), «Рок Тарту» (Естонія) — «ЕТА Енгомі» (Кіпр) — 92:75.

Турнірне становище: «Хімік» — 5/0, «Рок» — 3/2, «Ювентус» — 2/3, ЕТА — 0/5.

Важка атлетика

На чемпіонаті світу, який триває у Х’юстоні (США), Україну представляють семеро жінок і вісім чоловіків. Найкращим наразі є результат Олександра Пелешенка у ваговій категорії до 85 кг — четверте місце. До медалі українцеві забракло в сумі 12 кг (результат Сашка — 368 кг). У жінок Юлія Паратова в категорії до 53 кг задовольнилася восьмою позицією (198 кг).

Легка атлетика

На засіданні виконавчого комітету Федерації легкої атлетики України прийнято рішення про дискваліфікацію відомої української бігунки, рекордсменки країни на марафонській дистанції Тетяни Гамери-Шмирко. За результатами розгляду питань про порушення антидопінгового законодавства Гамера-Шмирко отримала 4-річну дискваліфікацію на період з 30 вересня 2015 року по 29 вересня 2019-го. Усі результати 32-річної спортсменки за період із 26 серпня 2011 року по 30 вересня 2015-го анульовані.

Британський сайт Insidethegames.biz уточнює, що дискваліфікація сталася через порушення, виявлені при аналізі біологічного паспорта спортсменки. У період з 2011 року атлетка вживали заборонені препарати, які не були виявлені безпосередньо, але їхня дія проявилася в аномальних показниках крові.

Таким чином, Гамера-Шмирко позбавляється звання національної рекордсменки, яке вона здобула 25 січня 2015 року з результатом 2:22:09 год на марафоні в Осаці. Крім того, Тетяна буде позбавлена трьох перемог на марафоні в Осаці.

Бігунка жодного разу не виступала у складі національної збірної України після лондонської Олімпіади та була виключена зі складу штатної збірної, інформує Xsport.ua.

Також у прес-релізі ФЛАУ повідомляється про 4-річну дискваліфікацію українського бігуна Олександра Шелеста.

Бокс

Чоловіки. Чемпіонат України (Вінниця). Фінали. Категорія до 49 кг. Куротчин Назар (TKO-I R1) Козарук Денис. 52 кг. Фатич Максим (WP 3:0) Яворський Ярослав. 56 кг. Буценко Микола (WP 3:0) Пашаєв Руслан. 60 кг. Беляк Тимур (WO) Меленюк Олександр. 64 кг. Данча Іван (WP 3:0) Матвійчук Володимир. 69 кг. Барабанов Євген (WP 3:0) Богачук Сергій. 75 кг. Митрофанов Дмитро (WP 3:0) Головащенко Тарас. 81кг. Солоненко Денис (WP 3:0) Скрипка Володимир. 91 кг. Пояцика Денис (WP 3:0) Лісовой Дмитро. +91 кг. Вихрист Віктор (WP 2:1) Архипенко Ростислав.

* * *

Кличко: Ф’юрі не до вподоби рукавички? Прислів’я про поганого танцюриста пам’ятаєте?

Напередодні чемпіонського бою 28 листопада в Дюссельдорфі британський претендент Тайсон Ф’юрі не зміг підібрати собі зручну пару рукавичок фірми Paffen, яка прописана у контракті з українцем Володимиром Кличком. Тож Ф’юрі погрожує відмовитись від бою з українським чемпіоном.

«Кличко і так виторгував собі всі переваги, а мені потрібні рукавиці, в яких я не зламаю собі руки. Після того, як я відправлю його в нокаут, я продовжу свою кар’єру, тож руки мені будуть потрібні для того, щоб бити інших боксерів», — заявив претендент.

«Мені все це, якщо чесно, нагадало приказку про поганого танцюриста, — відповів Володимир Кличко. — Є контракти, є організація, яка буде приймати рішення про те, у яких рукавичках ми будемо проводити бій. Так що нічого серйозного».

Біатлон

Стали відоми склади чоловічої та жіночої збірних України на перший етап Кубка світу з біатлону, який стартує 29 листопада в Естерсунді.

Жінки: Валя Семеренко, Юлія Джима, Ольга Абрамова, Олена Підгрушна, Наталія Бурдига.

Чоловіки: Сергій Семенов, Дмитро Підручний, Артем Прима, Володимир Семаков.

Дзюдо

Українці Олександр Гордієнко (понад 100 кг) і Світлана Ярьомка (понад 78 кг) стали бронзовими призерами етапу Гран-прі з дзюдо, що відбувався в китайському Ціндао.

Автоспорт

Себастьян Феттель здобув перемогу у «Гонці чемпіонів» на олімпійському стадіоні у Лондоні, випередивши у фіналі 9-разового переможця «24 годин Ле-Мана» данця Тома Крістенсена. Ідеться про турнір «на вибування» на машинах різних класів (у фіналі — Radical SR3 RSX, KTM X-Bow).

У «Кубку націй» Феттель і Ніко Хюлькенберг у складі збірної Німеччини у фіналі поступилися англійцям Енді Пріолю та Джейсону Плато.

Феттель присвятив свою індивідуальну перемогу співвітчизнику Міхаелеві Шумахеру. Нагадаємо, що Шумі з великими проблемами відновлюється після травми голови, отриманої в 2013 році під час катання на лижах.

«Ми знаємо, що Міхаель продовжує боротися, знаємо, що з ним не все добре, і бажаємо йому усього найкращого. Це важка ситуація. Найголовне в тому, що він хороший друг. Друг, якого нам не вистачає», — сказав Себастьян.