ХРОНІКА

31.07.2015

Футбол

21-річний парагвайський півзахисник Дерліc Гонсалес учора підписав контракт із київським «Динамо». Термін угоди розрахований на п’ять сезонів. Чемпіони України заплатили за Гонсалеса швейцарському «Базелю» приблизно 15 мільйонів євро.

* * *

Відбулося жеребкування 1/16 фіналу Кубка України — стадії, на якій вступають у боротьбу клуби прем’єр-ліги. Команди були поділені на сіяних і не сіяних залежно від належності до дивізіону й поточної турнірної позиції, таким чином новачок першої ліги «Оболонь-Бровар» після єдиного зіграного матчу став сіяним.

22 серпня зіграють: «Миколаїв» — «Металіст», «Зірка» — «Карпати», «Черкаський Дніпро» — «Сталь», «Десна» — «Ворскла», «Балкани» (Зоря, Одеська обл.) — «Дніпро», «Мир» (Горностаївка, Херсонська обл.) — «Чорноморець», «Тернопіль» — «Металург», «Арсенал-Київ» — «Шахтар», «Суми» — «Оболонь-Бровар», «Авангард» — «Олександрія», «Гірник» — «Іллічівець», «Геліос» — «Говерла», «Нафтовик» — «Олімпік», «Гірник-Спорт» — «Динамо», «Кристал» (Херсон) — «Зоря», «Інгулець» (Петрове, Кіровоградська обл.) — «Волинь».

* * *

Товариські матчі. «Челсі» — «Барселона» — 2:2 (пен. 4:2), «Манчестер юн.» — «ПСЖ» — 0:2.

* * *

Президент УЄФА Мішель Платіні оголосив про намір балотуватися на посаду президента ФІФА. Про його підтримку вже заявив глава ФФУ Андрій Павелко. Цікаво, що Платіні гарантував Федерації футболу Косова повноправне членство в ФІФА. У такому разі косоварська збірна може потрапити до групи I відбіркового турніру ЧС-2018, де виступатимуть національні команди України, Хорватії, Ісландії, Туреччини та Фінляндії.

Теніс

Турнір WTA в Баку (призовий фонд — 226 750 дол.). Жінки. Друге коло. Тіг (Румунія) — Савчук (Україна) — 7:5, 6:4; Павлюченкова (Росія, 1) — К. Бондаренко (Україна) — 3:0 відмова. Пари. Чвертьфінал. Савчук/Дьяченко (Україна/Росія, 2) — Грдінова/Родіна (Чехія/Росія) — 6:3, 6:1.

Волейбол

Жіноча збірна США стала володарем Світового Гран-прі. На турнірі в американському місті Омаха, де у «фіналі шістьох» учасники грали в одне коло, господарки виграли всі матчі. На другому місці фінішувала збірна Росії, а на третьому — Бразилії.

Стрільба

На чемпіонаті Європи з кульової стрільби, що триває в словенському Мариборі, українка Леся Леськів здобула «бронзу» в стрільбі з малокаліберної гвинтівки на 25 м з трьох положень.

Стрільба з лука

На чемпіонаті світу в Копенгагені у командних змаганнях зі стрільби з класичного лука і чоловіча, і жіноча збірні України несподівано програли в першому ж турі основної сітки — 1/8 фіналу. Маркіян Івашко, Георгій Іваницький та Віктор Рубан поступилися команді Тайваню з рахунком 1:5 по сетах. Вероніка Марченко, Лідія Січенікова й Катерина Яворська виявилися слабшими за суперниць із Росії — 3:5.

Футзал

ЛТК продовжить виступи в екстра-лізі, але ще раз змінює місто та домашню арену. Команда, що отримала назву на честь Луганської телефонної компанії, у минулому сезоні мусила грати в Сумах, а тепер переїздить до столиці України, де гратиме в залі Київського педуніверситету.

Тріатлон

42-річний український триатлет Віктор Земцев здобув ювілейну — десяту — перемогу на найпрестижніших змаганнях з триатлону на довгій дистанції. Черговий успіх до екс-донеччанина, який тепер представляє Черкаську область, прийшов на етапі серії Ironman у Канаді. Найближчого переслідувача наш співвітчизник випередив на 45 секунд.

Шахи

Український гросмейстер Олександр Моісеєнко переконливо переміг на бліц-турнірі одного з найпрестижніших міжнародних шахових фестивалів у Білі (Швейцарія). Набравши 10,5 очка в 13 турах, харків’янин на очко випередив Касимжанова (Узбекистан), Бартеля (Польща) та Йилмаза (Туреччина).