РАХУНКОВА ПАЛАТА

31.07.2015

11,2 млрд. людей

населятимуть нашу планету до кінця століття, спрогнозували в ООН. За даними ООН, до кінця 2030 року населення Землі складе 8,5 мільярда осіб, у 2050 році — 9,7 мільярда.

4,1 млрд. гривень

податків заплатили українські платники в державний бюджет у вигляді військового збору у січні-червні 2015, повідомляється на сайті Державної фіскальної служби. За даними ДФС, у червні обсяг сплаченого збору склав 796,6 млн. грн.

400 млн. євро

надасть Україні Європейський інвестиційний банк на розвиток муніципальної інфраструктури». Програмою розвитку передбачено виділення субкредитів органам місцевого самоврядування, державним і комунальним підприємствам.

200 млн. гривень,

які уряд спрямував на закупівлю нової пожежно-рятувальної техніки, — замало для масштабного оновлення автопарку Служби з надзвичайних ситуацій, заявив її голова Микола Чечоткін.

120 млн. гривень

планується витратити на закупівлю лікарських засобів від гепатитів у 2015 р, повідомила головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Інфекційні хвороби» Ольга Голубовська.

13,1 млн. швейцарських франків

заарештувала на рахунках судді Вищого господарського суду України Державна служба фінансового моніторингу України спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну. На даний час перевіряють джерела походження коштів на рахунках банківських установ Ліхтенштейну та Латвії, якими розпоряджається чинний суддя ВГСУ.

2,2 млн. доларів

виділить Кабмін на створення нового паспорта для українців. Документ буде у виглядi картки, яка відповідає всім європейським стандартам, розповів Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

1,9 млн. сімей

отримали право на нарахування субсидій, повідомив очільник Мінсоцполітики Павло Розенко. Ще додатково в управліннях місцевих органів влади перебувають приблизно 550 тисяч справ, що потребують негайного розгляду.

Більше 400 тис. людей

в Україні вважаються безробітними, заявив глава Державної служби зайнятості України Ярослав Кашуба і додав, що в базі даних ДСЗ є більше 43 тис. вакансій на робочі професії.

5 заводів

iз переробки біомаси та виробництва пелет планує побудувати в Одеській області американська компанія Ukraine Agro Valley Association. Це дозволить опалювати громадські й приватні будівлі за допомогою альтернативних джерел енергії, повідомила прес-служба Національної академії аграрних наук України.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>