Піратський острів

21.07.2015
Піратський острів

Джонні Депп.

Знаменитий американський актор Джонні Депп вирішив у ці нелегкі для Греції часи підтримати її копійкою. І придбав грецький острів Стронгілі в Середземному морі біля берегів Туреччини. За даними грецьких журналістів, безлюдний острівець обійшовся артистові в 4,2 мільйона євро.

Посередником в операції купівлі-продажу виступило агентство нерухомості Proto Organization Ltd., яке базується в Лондоні. Ця сама фірма свого часу допомогла й іншим голлівудським зіркам — Бреду Пітту й Анджеліні Джолі — купити острів Гайя в Іонічному морі, що також належить до території Греції.

Щодо Деппового острова є деякі питання, що потребують уточнень. Прес-секретар агенції Proto Стівен Тейлор вказав його назву — Stroggilo, уточнивши, що в перекладі з грецької це означає «круглий». Однак островів із такими назвами Греція не має. Натомість є кілька островів із назвою Стронгілі, що справді перекладається як «круглий». Судячи з усього, Деппові тепер належить острівець площею 0,9 кв. км у Середземному морі біля берегів Туреччини, регіон Південна Егея. Довжина цього клаптика землі — 1500 м, ширина — близько 700 м.

52-річний Джонні Депп у 2012 році був названий найбільш оплачуваним актором світу. На даний час він перебуває в Австралії, де знімається в продовженні фільму «Пірати Карибського моря». Саме роль піратського капітана Джека Спарроу і принесла Джонні найбільші прибутки.

Свої нові володіння у Греції кінозірка планує відвідати наприкінці липня.