НОВИНИ ПЛЮС

07.05.2015

Мінські переговори

МЗС Білорусі підтвердило проведення зустрічі контактної групи з питань врегулювання на Донбасі в середу в Мінську. Учора в другій половині дня в «Президент-готелі» відбувалися переговори в закритому режимі без заходів для ЗМІ за участю представників бойовиків формувань «ДНР» та «ЛНР» — Дениса Пушиліна і Владислава Дайнего.

Кримські татари

Меджліс кримськотатарського народу подав міській владі Сімферополя повідомлення про проведення всекримського жалобного мітингу на спомин про жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня 1944 року. Місцем проведення акції, присвяченої 71-м роковинам із дня депортації татар, пропонується майданчик від території республіканського Палацу культури профспілок у пішохідній зоні, розташованій уздовж вул. Київської, до річки Салгир. Передбачувана кількість учасників заходу — 5000 людей. Анонсується використання лише кримськотатарської національної символіки.

«У разі неможливості з об’єктивних причин проведення жалобного мітингу у зазначеному місці» Меджліс готовий розглянути «обґрунтовану пропозицію влади про зміну місця проведення запланованого заходу».

Нагадаємо, торік окупаційна влада Криму не дозволила татарам провести 18 травня традиційний жалобний мітинг з нагоди 70-річчя депортації на площі Леніна в Сімферополі. Протягом року окупаційні силові органи неодноразово проводили обшуки й арешти кримськотатарських активістів, обмежували діяльність Меджлісу.