Експонати з-під коров’ячого хвоста

07.05.2015

Яких тільки музеїв не трапляється у світі — від художніх чи краєзнавчих до музеїв води, еротики чи навіть туалетів. Але такий заклад, який відкрився в селі Кастельбоско, що в італійській провінції П’яченца, здається, є першим свого роду. У його експозиції представлені… екскременти.

Як повідомляє видання The Local, автором експозиції став місцевий фермер Джанантоніо Локателлі. Його господарство, яке складається з трьох тисяч голів великої рогатої худоби, щодня виробляє близько 100 тонн гною. Фермер розповів, що більша частка цих фекалій іде на добриво. Однак частину коров’ячих «відходів» було використано як сировину для виробництва будівельних матеріалів, з яких зведено будівлю культурного закладу.

У музеї представлені артефакти і твори мистецтва, присвячені екскрементам. Одне з центральних місць експозиції займає гнойовий жук, якого вважали священним у Стародавньому Єгипті. Скарабей також присутній на офіційному логотипі музею.

За словами ініціатора створення «гнойового» музею, цей заклад «покликаний показати, що навіть така річ, як фекалії, може бути корисною і використовуватися, наприклад, у будівництві».

Експозиція на території ферми функціонуватиме з травня по серпень у вихідні дні. Але, з огляду на зайнятість власника на фермі, відвідання музею можливе лише за попереднім записом.