«Невидимка» в костюмі

25.02.2015
«Невидимка» в костюмі

Людина в костюмі-«невидимці».

Відвідувати всілякі світські заходи, особливо ті, що відбуваються вже після офіційних церемоній та урочистостей, для відомих людей інколи дуже втомливо. Знаменитості бояться не так посміхнутися чи відкусити бутерброд на фуршеті — ану ж бо папараці підловлять вираз обличчя у найбільш непрезентабельний момент. Порятунком у такому випадку має стати новий винахід — тканина, що відбиває світло. Людина, вбрана у костюм чи сукню з такого матеріалу, стає «невидимою» для фотокамер. На фото залишається лише вбрання, а замість обличчя, плечей, рук тощо — чорнота.

Автори так званої «колекції антипапараці» вже пропонували свої витвори зіркам до церемонії вручення «Оскарів». Щоправда, не схоже, щоб хтось зі знаменитостей цією пропозицією зацікавився, бо «людей-невидимок» на фотозвітах із позавчорашньої церемонії ніби не видно. Але це ж лише початок.

Ідея одягу з матеріалу зі скляними наносферами, що відбивають світло, спала Крісу Холмсу, диск-жокею та організатору вечірок і концертних виступів. Холмс заснував власну фірму в Сан-Франциско — неподалік від Кремнієвої долини, яка гарантує найсучасніші технології для реалізації ідей. «Будьте видимими, але не увіковіченими» — це рекламне гасло фірми вигадника.

На жаль, є в його винаходу й небезпечний бік. В інтернеті вже з’явилися поради для злочинців, як використати одяг із «засліплюючої» тканини під час нападу чи пограбування, щоб камери спостереження не зафіксували злочинця.