«Тиша і грім Василя Симоненка»

11.02.2015

За кілька днів у Черкасах любителі поезії матимуть змогу побачити прем’єру унікальної вистави «Тиша і грім Василя Симоненка». Презентують її на сцені Міського будинку культури імені Івана Кулика.

2015-й — ювілейний рік Василя Симоненка. Цей великий українець жив, працював і творив у Черкасах, чим пишаються жителі міста. Тож невипадково, що цього року на Черкащині заплановано чимало заходів, присвячених відомому поетові. І найпотужнішим серед таких заходів повинна стати ця вистава.

Спектакль складатиметься з двох дій. У першій — історичній — глядач зустрінеться не лише з Василем Симоненком, а й iз Григорієм Сковородою, Іваном Котляревським, Тарасом Шевченком, Лесею Українкою, Іваном Франком, Ліною Костенко. Друга дія буде присвячена Майдану гідності. І це невипадково. Бо, за словами режисера дійства Олександра Бондаренка, під час минулорічної Революції на центральній площі столиці разом з українськими патріотами були і Василь Симоненко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Тарас Шевченко, інші світочі, а творчість Симоненка чи не найбільше цитували на Майдані.

Участь у спектаклі братимуть як професійні актори, так і відомі громадські діячі Черкащини. У виставі також будуть задіяні камерний хор «Канон», вокальний гурт «Буднітай», тріо «Барви», вокально-етнографічний ансамбль «Спадщина», хор «Джерело», ансамбль ударних інструментів Черкаського музичного училища ім. Гулака-Артемовського, театр хореографічних мініатюр «Артанія», театр-студія «Артишок», театр вогню «Сварожичі», арт-шоу «Джайра», брейк-данс команда Sunshine, троїсті музики Геннадій Кабін, Сергій Рябоконь, Олександр Шнайдер.

Виставу «Тиша і грім Василя Симоненка» у Черкасах покажуть кілька разів протягом цього року, тож побачити її матимуть змогу всі бажаючі.