Книжкове сузір’я

Книжкове сузір’я

Церемонія нагородження ХVІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року’ 2014» зібрала відомих літературознавців, письменників, літературних критиків, політиків. Серед присутніх — директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулинський, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, президент українського ПЕН-клубу Микола Рябчук, перший заступник міністра культури Ігор Ліховий та інші.

Кіновулкан в Берліні — від сьогодні

Кіновулкан в Берліні — від сьогодні

Фестиваль досяг цілком поважного віку — хоча, за європейськими мірками, ще не пенсійного. У ХХІ столітті споруджено сучасний комплекс будівель, справжній фестивальний центр, предмет заздрощів багатьох фестивальних команд. Програма фільмів щороку збагачується і розширюється, з урахуванням світової кон’юнктури та змін у технології.

А ти любиш Україну?

А ти любиш Україну?

Вінницький гурт «Тверезість і Культура» («ТІК») взявся за добру справу — вирушив у ювілейний тур по всій країні «Люби ти Україну». Зазвичай музиканти, коли планують кількамісячну гастроль, починають із невеликих міст, або ж своєї малої батьківщини, і тоді вже язик до Києва їх заводить. Але «ТІК» вирішив, що столиця і без розігріву їх любить.

Війна очима Анджеліни Джолі

Війна очима Анджеліни Джолі

Коли це все закінчиться? Чи станемо ми жити краще під мирним небом? Як зберегти віру в життя після всього побаченого? Ці питання раз по раз виникають не тільки в голові мільйонів українців. Американська красуня, найбільш високооплачувана акторка Голлівуду Анджеліна Джолі, яка може звести з розуму кожного чоловіка на планеті, добрий десяток років розмірковує про людські долі під час війни.

Всі статті рубрики