Успішна «пересмішниця»

30.12.2014
Успішна «пересмішниця»

Дженніфер Лоуренс.

Перед Новим роком авторитетний журнал «Форбс» опублікував рейтинг зірок Голлівуду, які зібрали найбільшу касу у 2014-му. Очолила його 24-річна актриса Дженніфер Лоуренс. У році, що спливає, на екрани вийшли тільки два фільми за її участю, але обидва виявилися блокбастерами: «Голодні ігри: Сойка-пересмішниця. Частина 1» та «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього». Загальна сума світовх зборів від обох стрічок перевищила 1,5 мільярда доларів. «Сойка-пересмішниця» принесла Джен і ще один успіх — пісня з цього фільму The Hanging Tree у її виконанні одразу опинилася в хіт-парадах, в тому числі таких шанованих, як національний чарт Великої Британії та чарт Billboard.

До слова, паралельно Лоуренс потрапила ще в один список «Форбс» — топ-10 найбільш високооплачуваних зірок віком до 30 років, у якому посіла 7-му сходинку.

Щодо інших фігурантів переліку найкасовіших акторів-2014, то друге місце в ньому посів Кріс Претт. Успіхом він завдячує фантастичній стрічці «Вартові галактики», в якому зіграв головну роль, та «Лего. Фільму», де озвучив одного з головних героїв. Сукупні збори — близько 1 мільярда доларів.

А замикає трійку призерів Скарлетт Йоханссон. Цього року 30-річна актриса присвятила себе переважно сім’ї — народила дочку і вийшла заміж, — але й про кар’єру також не забувала. У 2014-му відбулося три кінопрем’єри за її участю («Перший месник: Зимовий солдат», «Люсі» та «Опинись у моїй шкірі»), які в сумі також зібрали майже 1 мільярд.