Лицарям Майдану і АТО

Лицарям Майдану і АТО

На Соборній площі Черкас відтепер стоїть незвичний інтерактивний пам’ятник Героям України. Це — велика стела з екраном висотою 2,5 метра, на якому цілодобово демонструються фотографії Героїв України, уродженців Черкащини, котрі загинули на Майдані під час Революції гідності, а також захисників Вітчизни, які поклали свої голови в зоні АТО.

Вони боролися за Україну

Вони боролися за Україну

У Черкасах на сесії міської ради депутати проголосували за постанову «Про визнання воїнів ОУН-УПА воюючою стороною у визвольних змаганнях за незалежність України». Свої голоси за таке рішення віддали 45 депутатів, окрім чотирьох, котрі були «проти» та «утримались».

Триста одеських спартанців

Триста одеських спартанців

Майже місяць точиться «війна» одеситів iз міським керівництвом за право вільно ходити однією з найбільших пішохідних зон Одеси. Йдеться про «Трасу здоров’я» — асфальтовану дорогу вздовж узбережжя від парку Шевченка до Аркадії. Це тіниста дорога довжиною понад шість кілометрів — чи не єдине місце в місті, де можна безкоштовно займатися спортом на свіжому повітрі.

Сонце світить і вночі

Сонце світить і вночі

Сонячні батареї потужністю 400 Вт були встановлені на стовпах села Межиріч Лебединського району у вересні. Вдень вони акумулюють енергію, вночі — освітлюють вулиці старого козацького поселення.

Повернення блудного бобра

Повернення блудного бобра

Пошуківці громадської організації «Гвардія Дніпро» у Петриківському районі Дніпропетровської області займалися звичною для себе роботою — вивчали і розшукували останки солдатів 273-ї стрілецької дивізії, що обороняла Дніпропетровськ у 1941 році від фашистських загарбників.

Всі статті рубрики