Коханець від Бога

25.11.2014
Коханець від Бога

Сергій Павлінов в опереті за своє довге творче життя зіграв усіх можливих коханців: від Квазімодо до Д’Артаньяна.

Один iз провідних акторів Національної оперети України, народний артист України Сергій Павлінов володіє потужною енергетикою. І здається, що з роками цей заряд лише зростає. На сцені Павлінов завжди з’являється бадьорий, підтягнутий. Просто неможливо уявити, що на днях він відсвяткував своє сімдесятиріччя.

Хоча батько Сергія Павлінова був артистом Самаркандського драматичного театру, але сам він про професійну сцену не мріяв і навіть не уявляв, який чудовий голос подарувала йому природа. А допомогла відкрити талант, як не дивно, — армія. Старшина роти наказав бути заспівувачем. Талановитого юнака помітили, і невдовзі він уже виступав у військовому ансамблі пісні та танцю у Ростові-на-Дону. І хоча Сергій ще до служби в армії закінчив будівельний інститут, але після повернення додому вирішив підкоряти Московську консерваторію.

Потім було навчання у Московському державному музично-педагогічному інституті імені Гнесіних, мрія про оперну сцену. Але першою стала роль Едвіна в опереті Кальмана «Сільва» (Кабардино-Балкарський музичний театр), потім — Баринкая в опереті Й. Штрауса «Циганський барон» (Краснодарський театр оперети). Але понад тридцять років усе творче життя співака пов’язане зі сценою Київського національного академічного театру оперети.

Природа подарувала йому драматичний баритон, голос саме героїв-коханців, а ці герої є чи не найцікавішими образами в опереті. Даний від Бога талант та виняткова працелюбність допомогли виконавцеві досягти творчих висот, здобути щиру любов кількох поколінь глядачів.

Саме в Київській опереті Сергій зустрів свою долю. І ось уже четверте десятиліття із заслуженою артисткою України Іриною Лапіною — разом на сцені, разом ідуть і по життю. Своїм співом вони підкорюють серця глядачів Італії, Франції, Польщі, Чехії, Монголії, Болгарії, країн колишньої Югославії, але чи не найчастіше — США, де бувають майже кожного літа. (До речі, крім української та російської мов артист охоче співає італійською, англійською, німецькою, французькою, циганською, ідіш).

Крім спектаклів для дорослих, Сергій Павлінов залюбки грає і в дитячих виставах. «Я намагаюся бути чесним перед глядачем. Чи він дорослий, чи він малюк. Дітей не обдуриш. Треба грати серцем і душею. Тоді діти тобі повірять», — наголошує актор. І, як видно, найменший глядач йому дійсно вірить. Адже коли закінчився один з останніх показів дитячого мюзиклу «Острів скарбів», то багато виконавців отримали квіти від вдячної публіки, але автограф попросили лише у Джона Сільвера — Сергія Павлінова.