Посміхніться, вас знімають

Посміхніться, вас знімають

Згідно з рішенням, яке підписав на початку цього навчального року міський голова Тернополя Сергій Надал, у тернопільських школах почали встановлювати відеокамери для зовнішнього і внутрішнього спостереження. З їх допомогою за дітьми можуть дистанційно спостерігати як учителі, так і батьки, до того ж новація (разом із системою електронних перепусток, про яку «УМ» уже писала) покликана підвищити безпеку навчальних закладів.

Три синочки і крихітка дочка

Три синочки і крихітка дочка

Дитинчата амурських тигрів — семирічного Банзая і п’ятирічної Даліли — стали великою сенсацією одразу з двох причин. По-перше, у живій природі (йдеться про суворі райони Китаю та Росії) представників цього розкішного виду котячих лишилося не більше 450 особин, тому тварини давно занесені до міжнародної Червоної книги.

Тепле передчуття зими

Тепле передчуття зими

Перший сніг, який минулого тижня несподівано потішив жителів заходу України, як і личить першому снігові, затримається ненадовго. Уже на вихідних синоптики прогнозують підвищення середньодобової температури на кілька градусів.

Вибори не винні

Вибори не винні

Гучне вбивство 55-річного Віктора Хом’яченка, голови Гуляйпільської сільської ради, що в Криничанському районі на Дніпропетровщині, яке сталося просто в день виборів, 26 жовтня, розкрито. Про це повідомляють у Центрі зв’язків iз громадськістю УМВС України у Дніпропетровській області.

Із гранатометом — на інкасаторів

Із гранатометом — на інкасаторів

Учора, коли стрілка годинника перевалила за північ, до чергової частини Царичанського райвідділу УМВС України у Дніпропетровській області надійшов сигнал від співробітників Управління державної служби охорони. Повідомлялося про зникнення зв’язку з інкасаторським автомобілем одного з комерційних банків.

Ворог готується до наступу

Ворог готується до наступу

Чим ближче до псевдовиборів, запланованих терористами й окупантами Донбасу на 2 листопада (навіть Генсек ООН Пан Гі Мун назвав їх порушенням Мінського протоколу), тим войовничiшою та агресивнішою стає їхня поведінка. Позаминулої доби бойовики понад сорок разів порушили «режим тиші», обстрілюючи блокпости сил АТО, а також вступали в локальні бої в районах населених пунктів Петрівське та Кримське.

«Жовтень» у вогні

«Жовтень» у вогні

Одного із найстаріших і найзнаковіших кінотеатрів столиці — «Жовтня» — більше не існує. О 21.40 у середу під час кіносеансу невідомі закинули у глядацьку залу димову шашку із запалювальною сумішшю. Від цієї новини, яка спершу видалася недолугим жартом, соцмережі буквально вибухнули шквалом обурення.

Всі статті рубрики