Українці — сильні!

03.10.2014
Українці — сильні!

Послухати Юлію Тимошенко збираються цілими містами. (м.Кіцмань Чернівецької області.).

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в рамках передвиборчої кампанії відвідала Вінницьку, Чернівецьку та Чернігівську області, де поспілкувалася з пораненими військовими, їхніми родинами та людьми, які кожен день працюють, щоб забезпечити Українську армію всім необхідним.

У Чернівцях є невеличке підприємство — цех, де шиють теплий одяг. Сьогодні він виконує дуже важливу функцію — на замовлення «Батьківщини» виготовляє теплий військовий одяг для бійців Руху Опору, які перебувають у зоні АТО. «Колектив, який шиє цю форму, підбирає матеріали, робить усе, щоб військовим було тепло, щоб вони відчували нашу турботу», — розповіла після візиту в Чернівці Тимошенко.

Але вочевидь таким підприємствам потрібна державна допомога, вважає екс-Прем’єр-міністр. І не тільки їм. «Ми мусимо спрямувати всі ресурси, всі можливості та віддати їх тим, хто сьогодні захищає нашу землю, нашим синам, нашим братам, чоловікам. Щоб вони відчували, що країна про них турбується. Те, що вони зараз не забезпечені так, як потрібно, я вважаю величезною відповідальністю нашої влади. Неприпустимо, щоб влада не дбала про своє власне військо», — впевнена лідер «Батьківщини».

Кому вона подякувала особисто й особливо щиро, так це волонтерам, які виконують функції держави у забезпеченні добровольчих батальйонів та Української армії. «Я хочу подякувати всім волонтерам України, всім людям, які присвячують свій час, віддають свої ресурси і можливості для того, щоб допомагати сьогодні нашим хлопцям, які захищають нас на всіх фронтах. Я думаю, що держава мусить набагато більше робити для своєї армії, для добровольчих батальйонів, для всіх поранених, для тих родин, які втратили своїх чоловіків, дітей і батьків», — сказала Тимошенко під час відвідування у Чернігові Центру допомоги армії. Вона поспілкувалася з волонтерами центру, бійцями із зони АТО та рідними українських військових. Вони скаржилися на неефективні дії армійського керівництва, які призводять до значних втрат особового складу їхнiх батальйонів, на погане забезпечення солдатiв. У деяких немає елементарного. Тимошенко від усієї «Батьківщини» пообіцяла їм допомогти. «Ми будемо брати найактивнішу участь у тому, щоб волонтерські центри працювали. Наша команда буде все робити для того, щоб волонтерський рух був посилений підтримкою», — зазначила вона. В тому числі йдеться про допомогу фахових юристів та професійних психологів, послуги яких теж зараз украй необхідні.

Друге — армію конче необхідно забезпечити зброєю, впевнена Тимошенко. Вже в Хотині — містечку Чернівецької області — вона запевнила, що Україна може підняти увесь свій бойовий потенціал упродовж кількох тижнів. «Нам треба взяти всю нашу бронетехніку, яка є на наших заводах, яка є сьогодні на спеціальних полігонах, привести її до ладу і нормально озброїти наших хлопців, які іноді йдуть на ворога з двома пістолетами на 10 людей», — підкреслила вона. І тоді 5—15 тисяч перевдягнутих диверсантів Путіна, додала політик, не зможуть упоратися з нашою армією.

Третє — жоден військовий, який повернувся з фронту, не повинен залишитися без допомоги держави, вимагає лідер «Батьківщини». Під час візиту до Вiнниці вона мала дуже важливу та складну зустріч — відвідала поранених бійців у вінницькому Військово-медичному центрі Центрального регіону Військово-Повітряних сил України.

«Сьогодні держава має сконцентрувати всі свої ресурси для того, щоб підняти на ноги поранених у боях наших військових, наших добровольців. Вони мусять бути не тільки поставлені на ноги, а й, якщо потрібно, протезовані за рахунок держави. Вони повинні отримати все, що держава заборгувала нашим військовим», — сказала Тимошенко журналістам після огляду лікарні. У вінницькому шпиталі надали допомогу 860 військовим. На щастя, там працюють фахові лікарі, тому всі поранені залишилися живими та повернулися до родин або на лінію фронту.

Екс-Прем’єр також звернула увагу на те, що велика кількість лікарів особисто перебували на передовій у зоні антитерористичної операції. «Вони виносили на собі на передовій поранених, оперували в бойових умовах», — розповіла вона.

І завдяки таким людям, завдяки українцям, наша країна не може програти російському агресорові. «Україна сильна, українці сильні. Ми зможемо впевнено захистити свою землю і повернути людей до мирного життя. Я думаю, що з таким народом, з такою силою духу, з такою відданістю неможливо програти», — впевнена лідер партії «Батьківщина».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>