Помста першої леді

01.10.2014
Помста першої леді

Валері Трієрвейлер із Франсуа Олландом.

Не було б щастя, та нещастя допомогло. Колишня перша леді Франції й цивільна дружина чинного президента Франсуа Олланда, журналістка Валері Трієрвейлер, у правдивості цієї приказки переконалася на власному досвіді. На початку цього року 49-річна жінка опинилася на межі нервового зриву, коли з газет довідалася про зраду коханого, який потайки від неї зустрічався з актрисою Жулі Гайє. Після бурхливого з’ясування стосунків Валері потрапила до психлікарні, де була змушена пройти курс реабілітації.

А вийшовши з клініки, взялася за перо. І написала книжку, яка менш ніж за місяць після появи в книгарнях стала бестселером і вже принесла авторці понад 1,3 мільйона євро чистого прибутку. При тому, що всі статки Олланда, згідно з його декларацією, оцінюються в 1,17 мільйона.

У спогадах під назвою «Дякую за цей момент» зраджена жінка розповіла не лише про їхні особисті стосунки з президентом, а й про деякі особливості його характеру. Зокрема, читачі дізналися, що соціаліст Олланд, попри свою демократичну риторику, дуже неприязно ставиться до малозабезпечених верств населення. «Він зображує людину, яка не любить багатих. Насправді ж президент не любить бідних. Він, представник лівих сил, називає їх «беззубими» і дуже пишається своїм гумором», — розповіла Трієрвейлер, остаточно поставивши хрест на політичній кар’єрі зрадника, який і без того вже побив усі рекорди низьких рейтингів у новітній історії Франції.