«Ікона» «для бідних»

23.09.2014
«Ікона» «для бідних»

Вікторія Бекхем.

Гуру стилю з нині дизайнерки, а колись — поп-зірки Вікторії Бекхем зазвичай підсміюються. Мовляв, і її власний імідж, і моделі, які вона створює, — суцільний несмак із претензією на стильність, мода для вискочок, які «з грязі в князі», «дівчину можна вивести з села, а село з дівчини — ніколи» й таке інше. Бо ж тільки провінціалка, яка раптом розбагатіла, може так ретельно підбирати одяг-туфлі-сумочку (люди, багаті й наділені смаком «від природи», завжди одягаються з продуманою недбалістю), надавати перевагу взуттю на підборах, робити французький манікюр, татуювання тощо.

Із цими тезами можна погоджуватися або сперечатися, але в тому, що в неї таки є свій власний, хай і не любий комусь, стиль, Вікторії не відмовиш. І більшості її співвітчизниць він, схоже, подобається. Принаймні саме 40-річну дружину Девіда Бекхема під час відповідного дослідження назвали «іконою стилю» найбільше британок, опитаних журналом Hello! До речі, цього тижня Віка відкриває в Лондоні власний бутік.

Решта учасниць топ-10 «ікон стилю» від лідера помітно відстали, але також мають чимало прихильниць кожна. Так, друге місце дісталося зірці «поттеріани» Еммі Уотсон, третє — топ-моделі, провідниці «героїнового шику» 1990-х Кейт Мосс. На четвертій позиції опинилася американка Олівія Палермо, п’яту сходинку посіла її колега по світській хроніці, телеведуча й модель Алекса Чанг. Також до десятки найстильніших увійшли сестри-моделі Кара й Поппі Дельвінь, голлівудська зірка Джессіка Альба, світська левиця Кім Кардаш’ян та співачка Рита Ора.

А от дружина принца Вільяма, герцогиня Кембриджська Кетрін Міддлтон, яку британські ЗМІ також регулярно називають зразком стильності, у список несподівано не потрапила. На втіху тим самим гуру стилю, які нещадно критикують дружину спадкоємця престолу за «нудне вбрання» та — особливо — за регулярний рецидив «головного фешн-злочину сучасності»: тілесні колготки.