Шизофренія по-російськи

25.07.2014

«Зрозуміло, що такі люди, як Іван Дорн, після такого вчинку можуть співати у Львові, Івано-Франківську, можуть співати де завгодно, але тільки не в Росії. У Росії співаки, що вихваляють убивць, співати не будуть, виступати не будуть, ні копійки заробляти тут не будуть», — обурився виступом українця Вані Дорна на відкритті конкурсу «Нова хвиля» в латвійській Юрмалі петербурзький депутат Віталій Мілонов.

За те, що Іван заспівав українською «Танець пінгвінів» і вийшов перед російською публікою у футболці з тризубом на грудях, Мілонов запропонував виключити з ротації російських телеканалів всі кліпи Дорна і заборонити йому виступи в Росії.

Цікаво, яке покарання Мілонов придумає для Ані Лорак та Джамали, які у перший конкурсний день у ролі почесних гостей вийшли на сцену з синьо-жовтими стрічками на зап’ясті  та під час прямої трансляції весь світ закликали молитися за мир в Україні. А Джамала на додачу одягнула плаття з жовтими соняхами і велике синє намисто та, змінивши слова пісні Крістіни Агілери, яку виконувала, на самому початку англомовної композиції заспівала No war in Ukraine.

До слова, представниця України Вікторія Петрик, яка перед тим красувалася у спортивному костюмі з російським прапором і відмовилася від «Мальв» Івасюка, у категорії «Світовий хіт» виконала пісню Queen of the night всесвітньо відомої Уїтні Х’юстон. Журі, до складу якого ввійшли Леонід Агутін, Лайма Вайкуле, Філіп Кіркоров, Ігор Ніколаєв, Валерій Меладзе та Костянтин Меладзе, дали їй найвищі бали — 10 і 11. Це допомогло Петрик відразу вирватися в лідери. І не тільки на конкурсі, а й в Росії, до якої, судячи з її вчинків, так прагне 17-річна Віка Петрик.