Поспішають накивати п’ятами

22.07.2014
Поспішають накивати п’ятами

Автомобіль, який бандити обстріляли біля донецького вокзалу, фактично перетворився на решето. (з сайта pravda.com.ua.)

За вихідні українські Збройнi сили відбили у терористів ще кілька міст і містечок, відрізавши основні угруповання терористів від забезпечення та стиснувши кільце навколо Горлівки й Донецька. У суботу підрозділи ЗСУ розблокували донецький аеропорт і ввели туди додаткові сили. У неділю ввечері тривали активні бойові дії в районах міст Лисичанськ, Рубіжне, Сіверськодонецьк та в передмістях Луганська, в ході яких бойовики зазнали великих втрат. «У паніці терористи спробували прорватися з оточеного Лисичанська колоною техніки, але потрапили у вогневий мішок підрозділів ЗСУ. Решта найманців розбіглися та повернулися до заблокованого міста», — повідомив міністр оборони Валерій Гелетей. За його словами, серед захоплених у полон найманців велика частка кадировців та інших осіб iз російськими паспортами.

За словами керівника групи «Інформаційний опір» Дмитра Тимчука, позиції українських військових навколо Донецького і Луганського аеропортів бойовики обстрілюють iз мінометів і РСЗВ «Град». Сили АТО взяли під контроль периметр навколо Рубіжного. Найбільш складна ситуація в прикордонних населених пунктах Успенка, Маринівка, Дякове, а також у районі Донецька, Луганська, Попасної, Краснодона, Горлівки. «Передові підрозділи 93-ї бригади ЗСУ, батальйонів «Донбас», «Дніпро» і добровольці «Правого сектору» з боєм увійшли на західну окраїну Донецька. Закріплюємося», — повідомив учора у «Фейсбуці» лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош.

Тим часом батальйон «Айдар» повністю ліквідував бандугруповання «Восток», яке контролювало селище Ювілейне поблизу Луганська. «В полон потрапили живими лише командир «Востока» і семеро його близьких подільників. У бойовиків були конфісковані стаціонарні мінометні установки, які вели обстріл Луганська з поля місцевого стадіону «Шахтар», — повідомляє у мережі «Фейсбук» журналіст Всеволод Філімоненко. За його словами, командиром «Востока» є екс-керівник спецназу СБУ «Альфа», прізвище якого поки не розголошують.

Тим часом самопроголошений уряд ЛНР залишив територію Луганська. За словами місцевого громадського активіста Дмитра Снєгірьова, наразі містом керують польові команди бойовиків. Радник міністра МВС Зорян Шкіряк повідомляє, що Володимир Путін заборонив пускати до Росії ватажків терористів із Донбасу. «Ватажки російських міжнародних терористичних банд «ДНР» та «ЛНР» сильно істерять, панікують і сваряться між собою, шантажуючи один одного компроматом про свої ж звірства. Дехто з них намагається втекти, але Путін категорично заборонив їх приймати у РФ, фактично здав», — зазначив З.Шкіряк.

У самому Луганську терористи відучора на три дні заборонили пересуватися мiстом на автомобілях та іншому наземному транспорті, крім маршрутних таксі, спецмашин «армії ЛНР», рятувальних служб та машин, які постачають продовольство. Тим часом речник ГУ МВС Луганщини Тетяна Погукай повідомляє, що озброєні бойовики викрали у Луганську п’ять службових автомобілів експертів-криміналістів місцевої міліції.

У місті склалася непроста ситуація. Через бойовi дії минулої ночі у Луганську повністю зникло електропостачання, припинився рух тролейбусів і трамваїв. Зараз комунальні та аварійні служби працюють у посиленому режимі, аби відновити пошкодженi комунікації. Відновні роботи гальмує обстріл міста, адже іноді протягом кількох годин неможливо дістатися до місця аварії. Бойовики пошкодили будівлю Музею історії та культури.

Прес-центр АТО повідомляє, що у Луганську бойовики насильно залучають місцевих мешканців до боротьби iз силами АТО. «Озброєні групи бойовиків, використовуючи списки жителів області для референдуму, вриваються у приватні помешкання та змушують громадян вступати в їхні банди», — йдеться у повідомленні. У Свердловську Луганської області терористи змушують мешканців звільняти квартири у багатоповерхівках, аби облаштувати в них свої вогневі позиції. У Горлівці бойовики замінували фугасними зарядами автомобільний міст на вулиці Макухи, який проходить над залізничною колією, та мости біля 5-ї шахти. 

Усе це викликає природний спротив. З’явилися повідомлення, що у Донецьку та Луганську виник рух опору місцевих мешканців проти терористів. «Невідомі патріоти» продовжують ефективно діяти в тилу і нищити ворога. Силами партизанського спротиву Донбасу вночі вбито двох кадировських найманців у Донецьку», — повідомляє радник міністра МВС Зорян Шкіряк. За його словами, сьогодні путінські терористи оголосили винагороду у 20 000 євро за голову кожного місцевого партизана.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>