Лiкувати заборонено

Лiкувати заборонено

Через окупацію Криму 806 пацієнтів, які отримують замісну терапію (лікування для наркозалежних), виявилися фактично заручниками ситуації, оскільки російська влада оголосила про намір до кінця квітня припинити ці програми.

Шарман по–українськи

Шарман по–українськи

«Замість завішувати такі глухі стіни фотографіями гламурних поп–дів, які рекламують туш і помаду, краще це», — відреагувала на появу такої україночки у віночку відома радіожурналістка Галина Бабій. Це полотно на стіні будинку, що на розі Боричевого Току та Андріївського узвозу, стало продовженням арт–проекту Французького культурного центру в рамках фестивалю «Французька весна».

Медицину — на ЛЮСТРАцію

Медицину — на ЛЮСТРАцію

«Люстрація в медицині» — під таким гаслом у четвер пацієнти, фармацевти, представники аптекарських мереж та активісти громадських організацій пікетували Кабінет Міністрів України, вимагаючи змін у медичній галузі.

Верба замість пальми

Верба замість пальми

Шостий тиждень Великого посту називається Вербним, бо завершується він освяченням верби по церквах у неділю. Це свято зветься — Вхід Господній в Єрусалим на вільні страждання. За біблійною історією, люд у Єрусалимі зустрічав Христа вигуками «Осанна! Благословен, хто йде в ім’я Господнє!» і встеляв йому шлях пальмовим гіллям.

Здати зброю!

Здати зброю!

Переговори про добровільну здачу зброї та звільнення захоплених адмінбудівель, які активісти проросійських сил досі утримують у Донецьку та Луганську, поки що результатів не дали. В Донецьку сепаратисти зміцнюють барикади та облаштовують побут — навколо приміщення облдержадміністрації уже височіє три ряди загорож.

Конституційний «бліцкриг»

Конституційний «бліцкриг»

доброю» традицією, останніх півтора місяця справді доленосні для жителів півострова рішення тутешній парламент — за нинішніми російськими законами, «Державна рада Республіки Крим» — приймає в авральному режимі, себто на позачерговому пленарному засіданні.

Горіла Компартія, палала

Горіла Компартія, палала

Позавчора пізно ввечері на столичному Подолі горів офіс Комуністичної партії України. За кілька годин до цього в цій будівлі по вулиці Борисоглібській ще перебував Люстраційний комітет та Канцелярська сотня Майдану, які зайняли офіс комуністів ще у лютому. Але, згідно з рішенням суду, протестувальники мали звільнити будівлю, про що їм у середу повідомили працівники міліції та виконавчої служби.

Всі статті рубрики