ЦИТАТИ ТИЖНЯ

28.02.2014

Володимир Парасюк,

— львів’янин, сотник Самооборони,

звертаючись до опозиціонерів, які пішли на мирову з Януковичем, 21 лютого промовив зі сцени Майдану слова, що переламали хід революції:

— Ми вмираємо, щоб ви стали президентами, міністрами, а ви не можете виконати однієї нашої вимоги — «Зека — геть!». Кров загиблих — на руках Януковича, а лідери опозиції укладають із ним домовленості. Якщо до 10:00 завтрашнього дня не буде рішення про відставку Януковича, ми почнемо збройний штурм.

(«24–й канал»)

Михаїл Саакашвілі,

екс–президент Грузії

— про вагу нашої революції для Європи:

— Сьогодні в будь–якій українській Жмеринці вирішується доля європейського людства.

(із виступу в НаУКМА)

Олена Бондаренко,

нардеп із фракції «Регіонів»

— про дії міліції, яка розстрілювала натовп протестувальників
із вогнепальної зброї:

— Я вважаю, що сили правопорядку діють ще недостатньо жорстко. Наш центральний партійний офіс підпалено, одного зі співробітників вбито. Сили правопорядку реагують на провокації, на напади радикалів, (...) які показали, що хочуть захопити владу навіть ціною людських життів.

(«Шпігель»)

Арсеній Яценюк,

новий Прем’єр–міністр України

— апелюючи до Москви і Криму:

— Росіяни, не воюйте з нами! Ми з вами друзі. Ми партнери. Ми з вами повинні йти разом... Кримчане! Вы — украинцы, мы — украинцы. Мы вместе победим. Наше единство — это залог успеха Украинского государства. И мы будем вместе: Украина и Крым.

(«Українська правда»)

Олег Тягнибок,

лідер ВО «Свобода»

— до мешканців Криму:

— Усі ці повідомлення, що якісь ешелони бандерівців їдуть у Крим, будуть щось там трощити, бити, вбивати, перекручувати, — це все повна маячня, щоб нас пересварити між собою. Нова влада має намір збудувати таку державу, де б усі представники всіх національностей жили у мирі й злагоді. Я вас запевняю: [в побуті] кожен може говорити тією мовою, якою він хоче говорити.

(«Чорноморська ТРК»)