Влетів у трубу

28.02.2014

Мешканець Лас–Вегаса Бред Хесс побив рекорд за кількістю переворотів через голову в повітрі. Як повідомляє газета Las Vegas Sun, досягнення було встановлено в аеродинамічній трубі. За 60 секунд Хесс перекинувся вперед 53 рази — це на 16 разів більше, ніж попередній рекорд Книги рекордів Гіннесса.

За словами Хесса, він тренувався в аеродинамічній трубі близько десяти років. Задоволення це не з дешевих — скажімо, в Києві одна хвилина польоту в цьому пристрої коштує від 200 гривень. Проте рекордсменові пощастило: він працює на підприємстві, що володіє таким атракціоном, тому має змогу «літати» безплатно. Аби відточити майстерність, чоловік щодня виконував по 200–300 вправ. Це потребує неабиякої витривалості — у непідготовленої людини щонайменше дуже морочитиметься голова. Сам Бред порівнює відчуття після тренувань зі сп’янінням: «Це ніби ти сильно перепив, але намагаєшся йти прямо».

Цікаво, що рекорд за кількість переворотів назад значно вищий — 68 разів за хвилину. Встановила це досягнення, занесене в Книгу рекордів Гіннесса, мешканка Сінгапуру Кіра По.