Платіжка надійде вчасно

28.01.2014

Віце–прем’єр–міністр України Юрій Бойко переконаний, що наша держава домовиться з Росією з приводу оплати за постачання газу. «Ми розглядаємо різні варіанти, але у будь–якому випадку переконані, що у рамках стратегічного партнерства з Росією знайдемо взаємовигідний варіант», — сказав урядовець.

За газ, спожитий у 2013 році, Україна заборгувала 2,7 млрд. доларів, а термін оплати добіг 25 січня. Представник «Газпрому» Віктор Валов повідомив, що «Україна почала погашати», але прогнозує, що Київ проситиме про відтермінування. Він також додав, що «Газпром» не продаватиме газ компанії Дмитра Фірташа «Остхем».

У свою чергу, міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив: НАК «Нафтогаз України» вирішить питання боргу перед по­стачальником палива до кінця нинішнього місяця. Раніше він заявив, що сторони домовилися про перенесення термінів частини оплати заборгованості за 2013 рік на березень.

А ТИМ ЧАСОМ...

Десь тут має бути газ...

Намагання диверсифікувати джерела надходження палива до України не припиняється. Міністр екології і природних ресурсів України Олег Проскуряков повідомив: вони шукають для компанії «Шелл» місцезнахо­дження платформи для видобування сланцевого газу.

Для втілення цього проекту у профільному міністерстві вже розпочали підготовку аналітики і проведення моніторингу місць для видобувного майданчика. За словами посадовця, у нинішньому році «Шелл» закладе у нашій державі першу свердловину. «Співробітництво із компанією розвиватиметься так, як воно розвивається вже не один рік. Адже «Шелл» і Україна разом працюють за багатьма напрямами», — повідомив Проскуряков.