ЦИТАТИ ТИЖНЯ

27.12.2013

Віктор Янукович, Президент України — про свої музичні смаки на тлі провокацій навколо Майдану:

— Сталося так, що в той день, коли штурмували адміністрацію і били молодих хлопців — ціпами покалічили, я був на виїзді, повертався, і в мене працював радіоприймач, і там була після — [група] «Фрістайл» називається (насправді — «ЧайФ». — Ред.) — «А не спеши ты нас хоронить, а не считай победы по дням». Слышали, нет эту песню? От. Поэтому кто–то поспешил и слишком переоценили свои силы и возможности и очень неуважительно поступили ко всему обществу. Так нельзя. Собственные амбиции, как говорят, нужно научиться умеренно держать в руках. А особенно если вы претендуете на высокие государственные посты.

(«Перший Національний»)

Віктор Балога, позафракційний нардеп — про заяву Януковича, який назвав Майдан «прагненням людей до кращого життя»:

— Якщо Президент вважає, що Євромайдан — це прагнення людей до кращого життя, то чим тоді був Антимайдан, організований Партією регіонів?

(«Фейсбук»)

Броніслав Коморовський, президент Польщі — про останні домовленості Януковича з Росією:

— Останні 22 роки Україна завжди так лавірувала між Сходом і Заходом. Я б не казав, що Янукович зараз сказав «так» Росії. Він сказав «так» російським грошам, бо хоче кредити…

Але я думаю, що це не можна трактувати як пришвартування назавжди України у російському порту. Найбільше, чого вдалось досягнути за останні роки, — це переконання ЄС у тому, що Україні треба дати шанс.

(TVP)

Олена Бондаренко, нардеп від Партії регіонів — про риторику опозиціонерів на сцені Майдану:

— Не плутайте мирні зібрання з мирними захопленнями будівель, мирними бійками, мирним вандалізмом... Це все було, це все є, і за кожним фактом відкрито справу правоохоронними органами… Навіть заяви, згідно з нашим Кримінальним кодексом, які переступають закон, можуть тягнути років на десять [ув’язнення] — якщо врахувати, що наговорили опозиціонери на всіх майданах одразу.

(ICTV)

Юлія Тимошенко, ув’язнена лідерка ВО «Батьківщина» — про своє бачення стратегії Майдану:

— Скільки ми ще будемо лише співати на майданах пісні та перетворювати біду у свято?! Боріться і дійте! Йдіть уперед! Мирно, але сильно!.. Прямо з Майдану треба розпочати мирну ходу в лігвище новоявленого тирана, в Межигір’я, та розташуватися там мільйонною силою з мирною вимогою оголошення негайних позачергових президентських виборів. Вам дає таке право п’ята стаття Конституції.