Дорога Емма

27.12.2013
Дорога Емма

Емма Стоун.

Чоловіком у Голлівуді бути вигідніше, ніж жінкою — на «фабриці мрій» процвітає сексизм, і представники сильної статі зазвичай отримують помітно вищі гонорари. Наскільки це несправедливо, яскраво ілюструє останній рейтинг авторитетного американського журналу «Форбс». Підрахувавши витрати кінокомпаній на акторів та доходи, які вони приносять, експерти видання виявили, що найприбутковішими є саме жінки.

Очолює топ–10 «золотих» акторів та актрис зірка «Нової Людини–Павука» Емма Стоун. Кожен вкладений у 25–річну американку долар у 2013 році приніс аж у 80,7 раза більше прибутку. Хоча левовою часткою цього успіху Емма зобов’язана саме «Спайдермену», який зібрав у світовому прокаті 752 мільйони доларів. До слова, у рейтингу найбільш високооплачуваних актрис Голлівуду Стоун посідає 5–те місце з річним доходом всього у 16 мільйонів.

На другому місці в списку найприбутковіших — уродженка Чернівців Міла Куніс. Наречена Ештона Кетчера, яка за 2012–й заробила 11 мільйонів доларів, із кожного вкладеного в неї «бакса» приносила 68,7 долара прибутку. Третю позицію обіймає цьогорічна лауреатка «Оскара» Дженніфер Лоуренс, яку агенція «Ассошіейтед пресс» днями назвала «Артистом року». Зірка «Голодних ігор» «повертає» студіям 68,6 долара за кожен «зелений» свого гонорару. При цьому за рік Дженніфер заробила 24 «лимони».

На четвертому місці зі значним відставанням від лідерів розташувалася Наталі Портман — 31,3 долара прибутку з кожного одного. І лише п’ятим виявився перший у рейтингу чоловік — Дуейн «Скеля» Джонсон, який приносить у 31,1 раза більше, ніж у нього вкладають. Окрім того, до десятки найприбутковіших увійшли Деніел Крейг і Рассел Кроу (по 25,6 долара за кожен) та три зірки «Сутінкової саги» — Крістен Стюарт (25), Роберт Паттінсон (23,5) і Тейлор Лотнер (21,4).