Буде що витрачати

06.11.2013

За січень–жовтень 2013 року до загального та спеціального фонду Держбюджету надійшло 278,6 млрд. гривень. Це відповідно на 4,7% більше, ніж за аналогіний період минулого року. Протягом цього ж періоду відшкодовано ПДВ на загальну суму 45,6 млрд. гривень, що на 6 млрд. гривень, або на 15,3% більше, ніж торік. У тому числі здійснено автоматичне повернення ПДВ на суму 19,7 млрд. гривень.

Отже, цілком очевидним є той факт, що уряд, попри всі проблеми світової кризи, цілком контролює ситуацію. За словами аналітиків, мобілізація коштів у казну проводиться не завдяки посиленню фіскального тиску, а шляхом створення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні.

Водночас завершено роботу над формуванням основних макропоказників проекту держбюджету наступного року. За словами Прем’єр–міністра Миколи Азарова, бюджет буде реальним, а його головні показники залежатимуть від цін на російський газ, підписання Угоди з ЄС, відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом. Важливо, що проект бюджету не передбачає підвищення тарифів за послуги ЖКГ, а комунальні витрати «один в один» списані з бюджету 2013 року.