Міліціонери з браслетами

29.08.2013

У трагічній історії у місті Сміла Черкаської області, коли під час арешту місцевого жителя Василя Врадія було вбито 21–річного молодшого лейтенанта В’ячеслава Безпалого («УМ» про це розповідала) — чергове продовження: там заарештовано трьох місцевих міліціонерів.

Ця скандальна історія, у якій загинув міліціонер, почалася ще минулого року. Тоді троє смілянських правоохоронців затримали Василя Врадія за підозрою у крадіжці. Пізніше чоловік написав у прокуратуру заяву, що у відділку міліціонери його катували струмом, вибиваючи потрібні їм свідчення. За цим фактом було порушено кримінальну справу.

Вже у червні цього року Василь Врадій раптом зник, хоча мав прийти на засідання суду як потерпілий у кримінальному провадженні стосовно трьох опер­уповноважених тамтешнього міськвідділу міліції. Але згодом міліціонери дізналися, де він перебуває, і виїхали туди. Під час його затримання і загинув молодий міліціонер, а сам Василь Врадій, за свідченнями правоохоронців, наклав на себе руки. «Я не вірю у версію самогубства», — каже «УМ» брат покійного Василя — Юрій Врадій. І додає, що серед тих, хто затримував його брата, були й ті, кого він звинувачував у знущаннях.

«За рішенням суду, всіх трьох міліціонерів відсторонено від посад, і нині вони — під домашнім арештом з електронними браслетами спостереження», — повідомила «Україні молодій» прес–секретар прокурора Черкаської області Вікторія Скорикова. Суд у цій резонансній справі має відбутися у першій декаді вересня.