Бузковий блюз ботанічного саду

22.05.2013

Цю акцію проводять саме в пору цвітіння бузку, з чого й виникла назва — «Бузковий блюз». Її місце також традиційне — ботанічний сад Сумського державного педагогічного університету імені Макаренка. Сад служить університету чудовим навчальним майданчиком, адже тут зібрані рослини з різних країв, різних кліматичних зон. Бузкова алея з багатьма видами цього куща — одна з прикрас ботанічного. Під час «Блюзу» мелодії та фарби природи злилися з мелодіями концерту класичної музики, що відбувся просто неба. Грали майже фахівці — студенти факультету мистецтв університету.

Цьогоріч до програми виступів факультет додав ще одне дійство — дефіле моделей у фольклорному стилі, що органічно вписалося в «декорацію». Моделі, до речі, розробили також студенти — під керівництвом викладача кафедри образотворчого мистецтва, теорії, історії музики та художньої культури Лариси Ванєєвої.

Отже, пахощі, музика, квіти, і не лише природні, а й образні — сумські художники продемонстрували на акції свої твори із зображенням квітів. Справді, чарівно!.. Та захід має не лише мистецьку, а й благодійну місію. Для цього, власне, «Блюз» і започаткували. Адже ботанічний сад університету, який існує вже понад 60 років і входить до переліку об’єктів природоохоронного фонду області, нині «виживає». Заповідна справа, говорить директор саду Сергій Буднік, неприбуткова, а от затрат потребує. На закупку та вирощення рослин, догляд за ними, утримання території…

У попередні роки завдяки «Бузковому блюзу» працівники саду змогли довести до ладу вже аварійну теплицю. А нинішні пожертви, повідомила останню новину фахівець зі зв’язків із громадськістю університету Алла Лиховоз, планують потратити на поповнення колекції дзвіночків.