НОВИНИ ПЛЮС

22.05.2013

Справа «ЄЕСУ»

У судовому засіданні у справі про фінансові зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи України» оголошено перерву до 7 червня. «Суд постановив вважати розгляд справи за відсутності підсудної Юлії Тимошенко та її захисника Кожем’якіна неможливим. Щодо клопотань, заявлених захистом, позиція суду залишається незмінною. Клопотання, які стосуються суті справи, буде розглянуто на відповідній стадії суду в присутності Тимошенко», — сказав на вчорашньому засіданні суддя Костянтин Садовський. Як передає агенція «Інтерфакс–Україна», його виступ супроводжували вигуки «Ганьба!» прихильників Юлії Тимошенко, присутніх у залі суду.

Партактив

Президія політради партії «Наша Україна» ухвалила рішення про проведення ХІІ з’їзду партії у четвертому кварталі 2013 року. Як повідомляє сайт «НУ», відповідно до рішення президії, керівники обласних партійних організацій мають вжити додаткових заходів, спрямованих на завершення перереєстрації членів партії та проведення звітно–виборчих конференцій. Саме необхідність виконати ці юридичні процедури та ретельно проаналізувати ситуацію в партії є причиною перенесення дати з’їзду, який раніше планувався на травень.

Ювілеї

Учора Верховна Рада прийняла постанову про відзначення 60–річчя з дня наро­дження американської співачки українського походження Квітки Цісик. «За» проголосували 275 народних депутатів.

Раніше фракції Партії регіонів і КПУ двічі провалювали голосування про відзначення ювілею покійної Цісик.