Не літай за кермом

Не літай за кермом

За даними недавнього звіту Все­світньої організації охорони здоров’я з безпеки дорожнього руху, щороку на дорогах світу гине 1,2 мільйона осіб. За прогнозами, до 2020 року цей показник сягне близько 2 мільйонів, впевнена голова Бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан.

Німецький урок для наших «проффесорів»

Німецький урок для наших «проффесорів»

Минулої неділі в Полтавському національному педагогічному університеті ім. В. Короленка завершилася чотириденна міжнародна наукова конференція «Хімія і життя». Присвятили її 150–річчю з дня народження видатного вченого, фундатора української Академії наук Володимира Вернадського.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Країні не вистачає програмістів!

Країні не вистачає програмістів!

На 5,6 відсотка більше коштів, ніж торік, планує виділити цьогоріч Кабінет Міністрів на підготовку кадрів у вишах країни. В цілому на навчання молодих фахівців буде спрямовано 24,7 мільярда гривень, повідомляє Департамент інформації та комунікацій iз громадськістю секретаріату уряду.

До ваших послуг!

До ваших послуг!

Скористатися новими зручностями або ж, як кажуть самі залізничники, давно забутими корисними в дорозі послугами, вже можуть пасажири Придніпровської залізниці. За гроші до ваших послуг мікрохвильова піч, холодильник, телефонна зарядка і навіть ноутбук, якщо треба відправити електронного листа.

Поховайте та співайте

Поховайте та співайте

Сьогодні о 19–й годині в Софії Київській відбудеться поминальний вечір з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка. У програмі заплановано концерт на три частини. «Центральна частина концерту — це фактично твори, що виконуються вперше, — розповідає Юлія Зерній, керівник програм організатора вечору — благодійного фонду «Велика Родина», — пісноспіви покладені на твори Тараса Шевченка».

Травневi грози — людськi сльози

Травневi грози — людськi сльози

У нiч на 21 травня країною пройшли грози, які супроводжувалися шквальним вітром. Ще вчора в першiй половинi дня було знеструмлено 468 населених пунктів у Тернопільській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Житомирській, Львівській, Київській, Волинській та Івано–Франківській областях.

«Не забудьте, пом’янiте...»

«Не забудьте, пом’янiте...»

Уже 152 роки, як дата 22 травня є для українців днем особливим. Саме цього дня 1861 року прах Тараса Григоровича Шевченка було перепоховано в Україні. І хоч день шевченкової смерті датується 10 березня, та для багатьох його співвітчизників i нащадків 22 травня — день не менш важливий, адже спочивати в українській землі у рідному Каневі було останньою волею патріарха.

Фальшиві «італійці»

Фальшиві «італійці»

Тільки лінивий не помітив, що розрекламовані італійські каштани Бріоні, які голова КМДА Олександр Попов iз такою помпою висаджував на Хрещатику, зацвіли зовсім інакше, ніж очікувалося. Замість червоних дерева дали білі квіти — як звичайні кінські каштанах «українського походження».

Всі статті рубрики