Кроки до Європи

17.04.2013

Президент Віктор Янукович пообіцяв, що зобов’язання, які Україна взяла, вступаючи до Ради Європи, будуть виконані. Про це він заявив позавчора під час зустрічі зі співдоповідачами Моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс та Марієттою де Пурбе–Лундін.

«Ми з належною уважністю ставимось до рекомендацій Парламентської Асамблеї Ради Європи. Водночас принципово важливо, щоб ці рекомендації не містили заполітизованих питань і реалізація їх здійснювалась у правовому полі», — зазначив глава держави. Янукович висловив переконання, що співпраця України і ПАРЄ піде на користь нашій країні та сприятиме реалізації демократичних реформ.

Зараз, за словами Президента, Україна працює над виконанням плану дій до 2014 року, затвердженого спільно з Радою Європи, — «він є реальним інструментом для вирішення актуальних питань, які стосуються наближення України до демократичних стандартів». Зокрема, триває робота над імплементацією Кримінального процесуального кодексу, прийнято Закон «Про адвокатуру», триває розробка Закону «Про прокуратуру», започатковано роботу Конституційної асамблеї, яка «активно співпрацює з Венеціанською комісією».

У свою чергу, повідомляє прес–служба Президента, посланець ПАРЄ Майліс Репс сказала Януковичу: «Я пам’ятаю нашу з вами розмову [2010 року], коли ви дуже детально розповідали, що йдете в Європу. Мені дуже приємно, що тепер, коли я приїжджаю сюди, ніхто вже під сумнів цього не ставить».