Наша «бронза» і гімн, який напише ABBA

17.04.2013
Наша «бронза» і гімн, який напише ABBA

До пісенного конкурсу континенту лишився ще цілий місяць, а букмекерські контори вже гадають, хто з 28 конкурсантів вийде в лідери. Перші прогнози від букмекерської контори Paddypower склалися так: учасниця від України Злата Огневич має всі шанси увійти до трійки лідерів, а перше місце пророкують представниці Данії Емілі Де Форест iз піснею «Тільки сльози», друге — норвезькій співачці Маргарет Бергер з її рок–баладою «Я нагодую тебе любов’ю». За «бронзу», згідно з прогнозами, Злата Огневич ще позмагається з росіянкою Діною Гаріповою; їхні ставки — 12:1.

Уже за місяць у шведському місті Мальме можна буде скласти власні прогнози — перший півфінал відбудеться 14 травня.

А тим часом колишнi учасники квартету ABBA Бенні Андерссон та Бйорн Ульвеус напишуть гімн цьогорічного «Євробачення», повідомляє Бі–Бі–Сі. Пара працюватиме зі шведським діджеєм та продюсером Авічі, щоб створити композицію «Ми творимо історію». Уперше її виконають на відкритті фінальної частини конкурсу 18 травня.

Швеція прийматиме «Євробачення» вп’яте після перемоги на минулорічному конкурсі співачки Лорін iз піснею «Ейфорія». ABBA є найуспішнішим гуртом в історії конкурсу, який iз піснею «Ватерлоо» переміг на «Євробаченні» 1974 року з абсолютною перевагою (20 до 1). Це була перша перемога Швеції на популярному європейському пісенному конкурсі та початок кар’єри найуспішнішого гурту в історії країни.