Уже не Герміона, але ще «піонерка»

17.04.2013
Уже не Герміона, але ще «піонерка»

Церемонія вручення премії MTV Movie Awards, яка відбулася в Лос–Анджелесі минулої неділі, була не менш захопливою, ніж «оскарівська». І хоча у світі кіно нагорода музичного телеканалу вважається зовсім не такою престижною, як премія Американської кіноакадемії, абикому золоте відерце з поп–корном (так виглядає преміальна статуетка) не вручають. Отримати кіновідзнаку Ем–Ті–Ві вдається лише справді популярним акторам і комерційно успішним фільмам.

Серед перших на сцену вийшла — улюблена Герміона із «поттеріани». Їй, до слова, 15 квітня, виповнилося 23 роки. Іменинницю відзначили в номінації «Піонер року».

І ведуча церемонії, австралійська актриса–пампушка Ребел Уїлсон, і лауреати багато жартували й розважалися. Ребел, якій також дістався «золотий поп–корн» — у категорії «Прорив року» за фільм «Ідеальний голос», спустилася на сцену в костюмі Залізного лісоруба. А «сутінковий» перевертень Тейлор Лотнер по нагороду в номінації «Найкраще тіло без сорочки» вийшов із накладним пузом.

На найбільшу кількість номінацій — по сім — було висунуто фільми «Темний лицар: відновлення легенди», «Третій зайвий», «Мій хлопець — псих» та «Джанго вільний». Серед акторів лідером за номінаціями виявилася цьогорічна «оскароносиця» Дженніфер Лоуренс — за «хлопця–психа» її могли нагородити одразу п’ятьма статуетками. Однак сама актриса на церемонію приїхати не змогла, тож за неї «віддувався» партнер по фільму Бредлі Купер. Він і став найкращим актором (Лоуренс перемогла у відповідній жіночій категорії), а їхній поцілунок був названий найкращим на екрані.

Серед фільмів головну нагороду здобули «Месники» Джосса Уїдона, їм же дісталися нагороди за найкращого негідника (Том Хіддлстон) та найкращу бійку (за участю Роберта Дауні–молодшого, Скарлетт Йоханссон, Кріса Еванса тощо).