Дружби народів надійний біфштекс

Дружби народів надійний біфштекс

Недарма міністр закордонних справ Леонід Кожара є користувачем «Фейсбуку», де вже два дні поспіль мережева громада голосно обурюється кровожерливим жартом відомого російського шоу­мена Івана Урганта: під час кулінарної програми «Смак» той пожартував, що «порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села». Ще один учасник «смачного» шоу, актор, кінодраматург Олександр Адабаш’ян жваво підіграв ведучому, мовляв, ось так ефектно він «струшує рештки жителів iз ножа». Тож учора МЗС України нарешті відреагувало на висловлювання веселих кухарів, заявивши, що вони «різко дисонують iз високим рівнем стратегічного партнерства між Україною та Російською Федерацією та атмосферою дружби і взаєморозуміння між нашими народами».

Не втонула Україна

Не втонула Україна

Микола Азаров у супроводі журналістів учора поїхав на Київську ГЕС проінспектувати, як спадають повеневі води. Прем’єр залишився задоволений ситуацією, адже не справдилися страхи, які викликало споглядання тієї колосальної маси снігу, що випав у березні. «Ми розуміли, що ситуація може виникнути аномальна й тому сконцентрували всі сили й засоби на загрозливих ділянках. Зараз можна з усією відповідальністю сказати, що все, що могло бути гірше, — вже позаду», — констатував Микола Янович. Але тут же додав, що пік паводку, «пов’язаний iз проходженням вод iз північних територій», ще очікується. За прогнозами, 24–25 квітня.

Реверсні Атаки

Реверсні Атаки

Через руйнування мосту в селі Атаки Хотинського району, про що вже писала «УМ», автобусне сполучення на Буковині буде обмеженим iще щонайменше півроку. А от для легкових автомобілів переправу відкриють iз 17 квітня у реверсному режимі, повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах. Два наскрізних руйнування проїзної плити і шість руйнувань бетонного захисного шару із заголенням арматури, пояснює чиновник, призвели до того, що міст визнали непридатним для експлуатації.

«Гарячі точки» Пулітцерівської премії

«Гарячі точки» Пулітцерівської премії

Головну премію — в галузі художньої літератури — вчора на церемонії в Нью–Йорку отримав Адам Джонсон за роман «Син повелителя сиріт». Це розповідь про хлопчика з Північної Кореї, який виростає в сирітському притулку, яким керує його ж батько. Невдовзі батько потрапляє в немилість, і це жорстоко позначається на житті маленького головного героя. Письменник замислив свою повість ще в 2007 році, вражений відвідинами КНДР, але відтак більше не зміг потрапити в «режимну» комуністичну країну. «Мені хотілося дати картину того, що означає бути звичайною людиною в Північній Кореї. Громадянам цієї країни заборонено спілкуватися з іноземцями, тому головним інструментом мого пізнання залишається уява», — цитує Адама Джонсона агенція РІА «Новості».

Роздягайтеся, українці!

Роздягайтеся, українці!

Радіймо, бо скільки ж уже можна! Сьогодні по всій країні буде в середньому 17–19 градусів тепла, а в найближчі дні стовпчики термометра покажуть 19–24 градуси, а на півдні — до 26. Про це розповів учора директор «Укргідрометцентру» Микола Кульбіда. Тепло буде і в Карпатах — там удень буде до 22 градусів, хоча вночі можливі заморозки до мінус 2 градусів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Податок на таланти

Податок на таланти

Пропозиції із заходами для оптимізації мережі бюджетних установ Міністерство фінансів надіслало Міністерству культури. Зокрема, Мінкульту пропонують «розглянути питання про надання органам місцевого самоврядування та виконавчої влади пропозицій здійснювати реорганізацію та ліквідацію загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості». Окрім того, Мінфін хоче довести плату за навчання у мистецьких школах до рівня «економічно обґрунтованої, на рівні, не нижче собівартості плати за навчання». Ще урядовці рекомендують не лише «оптимізувати (читай — скоротити. — Авт.) загальне число годин навчальних планів», а й «продовжити роботи з оптимізації закладів культури», затвердивши «регіональні плани об’єднання навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту». На практиці ж це означає встановлення фактично непідйомної для більшості батьків плати за навчання для дітей у мистецьких школах, що потягне за собою їх закриття.

Всі статті рубрики