Не по паламарях подзвін

Не по паламарях подзвін

Жовтневий райсуд Запоріжжя, в якому триває слухання так званої справи паламарів, досі не зміг визначитися з долею трьох молодиків, підозрюваних у скоєнні вибуху в Свято–Покровському храмі 28 липня 2010 року. Нагадаємо, що того дня при вході у приміщення собору спрацював вибуховий пристрій, унаслідок чого загинула монахиня. У скоєнні злочину в стислі терміни (справа ж перебувала на контролі Президента Януковича) слідство звинуватило братів — Антона Харитонова та Сергія Дьо­міна, а також Євгена Федорченка. Хлопці, двоє з яких були церковними паламарями, своєї вини так і не визнали, їхні захисники акцентують на відсутності будь–яких доказів причетності хлопців до організації вибуху. Мовляв, правоохоронці поспішали відзвітувати главі держави, що злочин розкрито, тому схопили перших ліпших. Обвинувачуваним від 27 до 35 років, у разі визнання їхньої вини судом хлопцям загрожує від десяти до п’ятнадцяти років «колючки» або навіть довічне позбавлення волі.

Відбирали останнє

Відбирали останнє

Службовим обов’язком 27–рiчного капітана, що служив в одному з райвідділів міліції Харкова, було саме розслідування фактів шахрайства з нерухомістю. Собі у спільниці він узяв 31–рiчну співробітницю соціальної служби, яка доглядала за самотніми старими. Беззахисні пенсіонери, єдиним багатством яких було власне житло, і стали жертвами підприємливої парочки. До своєї команди вони взяли ще чотирьох чоловіків iз кримінальним минулим.

Залишили без зубів

Залишили без зубів

Черкаська міська стоматологічна поліклініка потрапила в поле зору прокуратури після перевірки, влаштованої міською владою. Чиновники мерії з’ясували, що бюджетні гроші пішли не на протезування пільгових категорій населення, а в приватні кишені.

Вандали на «Полі пам’яті»

Вандали на «Полі пам’яті»

Сліди блюзнірського промислу 63–річного мешканця Сімферополя Георгія П., його 34–річного сина Руслана, а також 28–річного жителя селя Укромне Сімферопольського району Ельмара У. виявили активісти місцевого єврейського благодійного фонду «Хесед Шимон» наприкінці квітня минулого року.

Всі статті рубрики