ХРОНІКА

28.03.2013

Баскетбол

Єврокубок. 1/2 фіналу. «Локомотив–Кубань» (Росія) — «Валенсія» (Іспанія) — 63:68 (Ліщук «В» — 10 очок + 7 підбирань; перша гра — 97:87; у фінал вийшли краснодарці), «Більбао» (Іспанія) — «Будівельник» (Україна) — грали вчора ввечері (перша гра — 93:83).

* * *

НБА. Регулярний чемпіонат. «Детройт» — «Міннесота» — 82:105 (Кравцов «Д» — 5 очок, «+5», 4 підбир., 2 передачі, 1 блок–шот).

Футбол

Матч 22–го туру прем’єр–ліги між «Арсеналом» і «Таврією» відбудеться в Севастополі. Номінальним господарем поля виступатиме київський клуб. Про це повідомив спортивний директор «канонірів» Владислав Ващук. «Перенесення матчу в інше місто цілком і повністю пов’язане з погодними умовами», — цитує Ващука сайт «Терикон».

Наразі «Арсенал» перебуває на міні–зборі в Криму і через снігопад був змушений перенести контрольний поєдинок з ФК «Севастополь».

* * *

Складні кліматичні умови знову внесли корективи в календар чемпіонату України серед команд першої ліги. ПФЛ перенесла на невизначений термін матчі 23–го туру: «Авангард» (Краматорськ) — «Миколаїв», «Суми» — «Арсенал» (Біла Церква), «Буковина» (Чернівці) — «Нафтовик» (Охтирка), «Сталь» (Алчевськ) — «Динамо–2» (Київ).

Хокей

КХЛ. Кубок Гагаріна. 1/2 фіналу (серія до 4 перемог). «Динамо» (М) — СКА — 4:2 (серія — 3:0).

Третю шайбу москвичів, яка стала переможною, за сім секунд до фінальної сирени закинув українець Костянтин Касянчук. Після цього динамівці встигли ще раз вразити ворота гостей, коли СКА замінив голкіпера на шостого польового гравця.

* * *

НХЛ. Регулярний чемпіонат. «Філадельфія» — «Рейнджерз» — 2:5 (Федотенко «Ф» — «–1», 11:15).

Теніс

«Челленджер» у Ле–Гозьє (Гваделупа, призові — 100 тис. дол.). Перший раунд. Молчанов (Україна) — Кузнєцов (США) — 6:3, 6:3.

Турнір ITF в Оспрі (США, 50 тис. дол.). Перший раунд. Цуренко (Україна, 3) — Перейра (Бразилія) — 6:3, 6:2; Янчук (Україна) — Плішкова (Чехія) — 3:6, 7:6, 5:7.

* * *

Капітан чоловічої збірної України Михайло Філіма визначився зі складом на матч 2–го раунду Кубка Девіса в І групі Євро–Африканської зони, який відбудеться 5–7 квітня в Дніпропетровську. Команді Швеції протистоятимуть Олександр Долгополов, Сергій Стаховський, Ілля Марченко та Денис Молчанов.

Сучасне п’ятиборство

Українські сучасні п’ятиборці Вікторія Терещук та Руслан Наконечний посіли друге місце в змішаній естафеті на етапі Кубка світу, який приймало Ріо–де–Жанейро. Випередити наших співвітчизників змогли тільки росіяни Катерина Хураскіна й Олександр Лесун.

Шахи

Гросмейстер Антон Коробов та чемпіонка світу Ганна Ушеніна стали володарями призу «Шаховий гетьман» як найкращий шахіст і найкраща шахістка України 2012 року. За підсумками опитування Коробов набрав 265 балів і обійшов Василя Іванчука (238) та Руслана Пономарьова (145). Першу трійку у жінок разом з Ушеніною (361) склали Катерина Лагно (185) та Марія Музичук (167).

Цей конкурс проведено десятий раз, і Коробов та Ушеніна стали лауреатами вперше. Досі серед чоловіків сім разів перемагав Іванчук і двічі — Пономарьов, у жінок — шість разів Лагно, двічі Наталя Жукова.

Шашки

Українка Дарина Ткаченко здобула «золото» на чемпіонаті Європи з шашок–100 із блискавичної гри серед жінок. Турнір, що завершився в Будапешті, приніс «срібло» ще одній нашій співвітчизниці — Марії Мотрічко.