Наталі бере зброю

27.03.2013
Наталі бере зброю

Наталі Портман — успішна акторка, лауреатка «Оскара» за роль у «Чорному лебеді»... Але не дуже вдала продюсерка. У 2010 році нічим не завершилися її спроби організувати зйомки фільму за популярною книжкою Сета Грема–Сміта «Гордість і упередження та зомбі». А днями стало відомо, що під загрозою опинився новий проект продюсерської компанії Handsomecharlie Films, яка належить 31–річній Портман, — «Джейн бере зброю». Як і у випадку із «Зомбі», проблеми почалися з режисерських відмов та кадрових перестановок.

Наталі взялася за «Джейн», учувши кон’юнктуру на вестерни. Мовляв, якщо таким вдалим виявився «Джанго вільний» Квентіна Тарантіно (400 млн. доларів касових зборів!), то кувати ковбойське залізо потрібно негайно, поки не згас інтерес публіки до цього жанру.

Зйомки проекту «Джейн бере ­зброю» (Jane Got a Gun) мали стартувати ще 18 березня, головну роль у ньому повинна виконувати сама Наталі. Але першого ж знімального дня стрічка залишилася без режисера. Паралельно з цим почали тікати й актори.

Постановниця Лінн Ремсі («Щось не так із Кевіном», «Щуролов») просто не прийшла на знімальний майданчик, і тепер із неї потрібно вибивати неустойку. Новим режисером терміново призначили Гевіна О’Коннора («Гордість і слава», «Воїн»), однак із ким йому працювати, якщо лихоманить акторський склад? Майкл Фассбендер, якого спочатку призначили на роль одного з позитивних персонажів, відмовився від роботи. На його місце посунули Джоела Еджертона (героя–негідника), роль Еджертона доручили Джудові Лоу, але й той швидко ретирувався. Тепер Портман і її помічники шукають заміну зірковому красунчику Лоу — причому умовляють хоч когось із трійці так само знаменитих виконавців (Джилленхол, Магуайр, Бріджес). А ті актори, які ще не встигли розбігтися, пробують репетирувати сцени з фільму...