Інколи краще жувати

26.03.2013
Інколи краще жувати

Три місяці роботи й чотири тисячі пластинок жувальної гумки знадобилося фрацузькому художникові Жеремі Лаффону, щоб звести свій найвідоміший шедевр. Двометрова заввишки й три метри в ширину скульптура є символічним зображенням міста. Точніше, була. Адже, за задумом Жеремі, цей витвір символізував крах надій. Тому митець зумисне підігрів кілька пластинок, щоб скульптура, на яку пішло стільки праці й солодкого матеріалу, повільно і невблаганно розвалилася.

Як повідомляє газета «Дейлі мейл», будівельний матеріал для свого «міста» 34–річний скульптор із Марселя спершу купував у супермаркеті за свої гроші. Але згодом про його починання дізналися в компанії Cadbury й забезпечили чоловіка спонсорськими жуйками.

Незвичайний вибір матеріалу митець пояснив тим, що давно хотів звести конструкцію за принципом карткового будинку, але прагнув бути більш оригінальним. Перепробувавши кілька варіантів, Лаффон зрештою зупинив свій вибір на м’ятній зеленій жуйці.

«Спершу я намагався скріплювати її винятково за допомогою слини. Та потім вирішив для надійності все ж додати клею, щоб конструкція не завалилася раніше часу», — каже Жеремі.