Неприємність цю вони переживуть

26.03.2013

Упевнена перемога збірної України в Варшаві хоч і стала для багатьох несподіванкою, проте не сенсацією. Водночас минула п’ятниця подарувала Старому світу кілька неймовірних за підсумками поєдинків у відборі до бразильського «мундіалю».

Найбільше здивували чинні чемпіони світу та Європи — іспанці, які в другому матчі поспіль, до того ж проведеному вдома, зіграли внічию. Якщо попередню «мирову» — з французами — ще якось можна було пояснити класом і силою опонентів, то поділ очок з фінами, які посідають у групі I останню сходинку, не піддається логічному осмисленню. «Дуже важко прийняти те, що з нами відбулося, але ми не шукаємо виправдань», — каже форвард іспанців Давид Вілья. Щоправда, як відзначає тренер чемпіонів світу та Європи Вісенте Дель Боске, його підопічні в хорошій формі і непоганому настрої готуються до сьогоднішньої зустрічі в Парижі, вигравши яку, знову повернуть собі лідерство в «пульці».

У значно скрутнішу турнірну ситуацію в групі F потрапили португальці. Їх відставання від лідерів–росіян уже становить чотири пункти. Щоправда, Кріштіано Роналдо не втрачає надії: «У нас зберігаються математичні шанси на виграш групи». Після нічиєї в Ізраїлі, вирваної лише на третій доданій хвилині, безвиграшна серія «європейських бразильців» налічує вже три матчі.

Натомість збірна Росії через погані погодні умови не змогла провести свій поєдинок в Північній Ірландії. Спочатку матч перенесли з п’ятниці на суботу, однак упоратися з багатосантиметровим шаром снігу персонал «Віндзор Парку» так і не зміг. Гру відкладено аж до літа.

Цікавою виглядає ситуація в секстеті E, де за путівку на ЧС–2014 зі збірною Швейцарії борються аутсайдери континентального футболу — ісландці та албанці. Обидві збірні минулої п’ятниці здобули в гостях сенсаційні перемоги: острів’яни переграли Словенію, а команда полтавського Арменда Даллку — норвежців.

Водночас без зайвих проблем долають турнірний шлях майстри кваліфікації – голландці та німці. Підопічні Луї ван Галя хоч і розпечатали ворота естонців лише на початку другого тайму, проте до кінця матчу встигли відзначитися загалом тричі. Натомість команда Йоахіма Льова питання трьох очок вирішила в перші 25 хвилин, коли забила казахам два швидкі м’ячі. «Ми були зобов’язані брати три пункти, тому вже до перерви вирішили долю матчу», — відзначив очільник «бундестіму».

У якесь домашнє провалля потрапили чехи, розтрощені в Оломоуці збірною Данії – 0:3. Після цього наставник збірної Міхал Білек заявив, що в разі наступної невдачі в матчі з вірменами напише заяву про відставку.

Значно спокійніше сприйняв поразку очільник сербів Сініша Михайлович. «У нас молода команда, і ще все попереду», — так відомий у минулому футболіст відреагував на програш у принциповому протистоянні з хорватами.

 

ЛЕГІОН

Представники української прем’єр–ліги в матчах відбору до ЧС–2014

Албанія

Арменд Даллку «Ворскла» — до 80 хв.

Грузія

Уча Лобжанідзе «Кривбас» — 90 хв.

Давид Таргамадзе «Іллічівець» — до 84 хв.

Олександр Кобахідзе «Дніпро» — 90 хв., гол

Естонія

Сергій Зеньов «Карпати» — з 46 хв.

Кіпр

Костас Макрідіс «Металург» (Д) – 90 хв.

Литва

Саулюс Міколюнас «Севастополь» — 90 хв.

Португалія

Мігель Велозу «Динамо» — до 60 хв.

Хорватія

Іван Стринич «Дніпро» — до 82 хв.,

Даріо Срна «Шахтар» — 90 хв.

Ніко Кранчар «Динамо» — до 63 хв.

Домагой Віда «Динамо» — з 63 хв.