За себе й за того хлопця

26.03.2013

Здається, бажання Міжнародного олімпійського комітету виключити боротьбу з програми Олімпіади–2020 вітчизняні борці сприйняли як особисту образу. І на чемпіонаті Європи, який позавчора завершився в Тбілісі, продемонстрували неабиякий клас.

На відміну від Олімпійських ігор, де українські майстри килиму завоювали лише одну нагороду, в столиці Грузії наші «вільники» та «класики» здобули загалом одинадцять медалей.

За традицією останніх років, наші жінки виграли командний залік. І це тоді, коли на ЧЄ поїхав суттєво омолоджений склад. Підопічні Володимира Євонова здобули одне «золото» — воно на рахунку Аліни Стадник–Махині, а також п’ять бронзових відзнак (Юлія Благиня, Тетяна Лавренчук, Ірина Гусяк, Ганна Василенко, Катерина Бурмістрова). Власне, українські борчині залишилися без медалі тільки в одній — найлегшій — ваговій категорії, до 48 кг.

Водночас українські борці вільного стилю завдяки «золоту» Павла Олійника, «сріблу» Алана Засєєва та двом «бронзам» Гії Чихладзе й Ібрагіма Алдатова посіли третє командне місце.

На тлі чималого ужинку «вільників» здобутки наших «греко–римлян» виглядають скромно — піднятися на п’єдестал пошани зміг лише Євген Орлов. У «елітній» категорії понад 120 кг він отримав «срібло».