Гасіть світло — «Отамани» йдуть!

26.03.2013
Гасіть світло — «Отамани» йдуть!

У будь–якому іншому випадку зустріч із переможцями групового раунду команді зі значно нижчим рейтингом не принесла б нічого хорошого. Але для «Українських отаманів», які в своїй групі посіли четверте місце, перший чвертьфінальний поєдинок із «Вогнями Баку» став легкою прогулянкою. Хоча клуб з Азербайджану безапеляційно виграв свій секстет ліги WSB, українці просто декласували кавказців — 5:0.

За великим рахунком, чет­верте місце, яке посіли «Отамани» в групі В, стало наслідком пізнього виходу на WSB–ринг нашої «важкої артилерії» (Усика й Ломаченка) та штрафних санкцій через невиїзд української команди на матч до США. Натомість свій справжній рівень наші боксери продемонстрували минулої п’ятниці, коли під дахом столичного Палацу спорту «погасили» «Вогні Баку».

Не секрет, що у складі «Отаманів», за винятком Тараса Шелестюка, заявлені всі боксери, котрі принесли Україні медалі на лондонській Олімпіаді. Практично в повному складі вийшли вони й на матчевий поєдинок проти «Файєрз».

Хоча спочатку планувалося, що в першому матчі — в Києві — «Отаманам» з–поміж «олімпійців» допоможуть лише Олександр Гвоздик та Денис Берінчик, тоді як у гостьовому ринзі — у матчі–відповіді — квартет призерів Олімпійських ігор представлятимуть Олександр Усик та Василь Ломаченко. Проте за кілька днів до київського протистояння в заявках обох команд з’явилися зміни. У категорії «важковаговиків» місце Дмитра Руденького посів олімпійський чемпіон Усик. «Ми хочемо з хорошим настроєм та міцним очковим запасом вирушити в Баку», — заявили в тренерському штабі «Отаманів».

Обіцяли — виконали. «Гасіння «Вогнів» почав Микола Буценко, який у найлегшій вазі декласував Гаірбека Гермаханова. Часом здавалося, що українець боксує не з чемпіоном WSB–2011/12 в індивідуальному заліку, а з кимось із аутсайдерів — настільки переконливою була перевага Буценка.

Довго запрягав, програвши перший раунд, але зрештою вийшов переможцем у протистоянні з Хуршидом Тоджибаєвим срібний призер Лондона Берінчик. Чи не головним вболівальником Дениса був його друг та колега по ваговій категорії (57—61 кг) Василь Ломаченко. У Києві він не бився, натомість наступної п’ятниці Василя чекає зустріч із «вогняним» росіянином, чемпіоном світу–2007 Альбертом Селімовим.

За схожим сценарієм відбувся поєдинок Дмитра Митрофанова з Хайбулою Мусаловим (категорія 68–73 кг), у якому з кожним наступним раундом перевага українського бійця була все більш значущою.

Підтвердив силу «Отаманів» нокаутуючий удар Гвоздика, завданий в голову Володимиру Челесу (80–85 кг).

Після цього капітанові команди Усику (понад 91 кг) потрібно було лише довести справу до логічного кінця. Попри те, що навпроти нього стояв на десять кілограмів важчий чемпіон світу–2011, бронзовий призер Лондона Магомедрасул Меджидов, кримчанин не знітився й за очками виграв усі п’ять раундів, втіливши в реальність мрію головного тренера Михайла Мельника про домашні 5:0.

«Я впевнений, що ми пройдемо далі. В Баку їде сильна команда на чолі з моїм кращим другом — Василем Ломаченком», — сказав Сашко Усик, який останнім часом став справжньою рекламною суперзіркою.

Відзначимо, що для виходу в півфінал «Отаманам» потрібно виграти хоча б один із п’яти боїв, які відбудуться 30 березня в столиці Азербайджану.

 

ТАБЛО

Чемпіонат WSB. Чвертьфінали (перші матчеві зустрічі). «Кондори» (Аргентина) — «Астана арланз» (Казахстан) — 3:2, «Лев’ячі серця» (В. Британія) — «Воїни» (Мексика) — 4:1, «Гусари» (Польща) — «Грім» (Італія) — 1:4, «Отамани» (Україна) — «Вогні Баку» (Азербайджан) — 5:0.